スポンサーサイト

--年--月--日 --:--

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

TAWAN THAI

2007年02月27日 11:29

店名/Name of restaurantTAWAN THAI
ジャンル/Category: タイ料理 / Thai
場所/Location: 大阪南船場 / Minami-Senba, Osaka
値段/Price: $$$(3000円~)
雰囲気/Atmosphere: ★★★★☆
料理/Food: ★★★☆☆
サービス全般/Hospitality:★★★★☆
全体/Overall: ★★★☆☆

20070223TawanThai.jpg


感想
この前友人と行ってきました。
南船場にあるお店は心斎橋の東京ハンズから歩いて5分弱のところにあります。会社帰りの人にとって便利な場所ですね。

お店は結構かわいいです。もうちょっと暖かかったらpatioで食べることもできるでしょうね。

食べ物は普通に美味しかったです。でも、ものによっていまいちのものもありました。食べたのは:


20070227104150.jpg 20070227104154.jpg 20070227104159.jpg

蒸春巻き、空芯菜の炒め(どこに行っても注文しちゃうです!)。
蒸春巻きはいまいちだった。生の春巻きのほうが美味しいと個人的に思います。冬だから蒸したもの出したかもしれませんが、皮がこしがあって妙に味がなくてね、ソースをつけて食べないと進まないかも。がっかりしたのは、ソースは市販のものでお店で作られていないのでちょっと味的な喜びなかったことかな。空芯菜は美味しかったです。(^^)

20070227104209.jpg 20070227104214.jpg 20070227104218.jpg

豚のひき肉のせ揚げパン、豚肉のグリーンカレー、豆腐スープ

揚げパンは昔はやってた蝦の揚げパン(蝦をペースト状にして白パンに塗ってあげるやつ)に似ていてまぁまぁ美味しかったです。でも暖かいうちに食べないと油っぽくなりますので要注意。グリーンカレーも普通に美味しかったです。豚肉にも相性がいいですね。スープは辛くないのを選びました。シンプルで美味しかった。

ドリンクのほうもなかなかいけます。別にタイ風のドリンクはないですが、マンゴとかヨーグルトリキュールを使ったカクテルが面白かったです。

全体的にはまぁまぁ無難な味だと思います。Sweet Basilと比べたら、やっぱり後者のほうがメニュが豊富でしっかりした味だな。



Went out with my friend the other day for some Thai food. This time we went to TAWAN THAI in the Minami-Senba area (walking distance from Shinsaibashi). It's about 5 minutes away from Tokyo Hands, pretty well located.

Food wise it was fairly ok. Not as good as SWEET BASIL but considering the location and other factors it's a pretty good choice.

They serve steamed spring roll. That wuold probably the only dish that I didn't like very much. When it's deep fried or raw, it doesn't affect the flavor much. But when it's steamed, the wrapping is a bit too chewy and yet flavorless. Without the dip it would be quite tasteless. Maybe the reason I didn't like it is the fact that they use ready made sweet sauce rather than their own original sauce. Made it less creative.

Other than that, deep fried bread with pork was alright. And the soup and pork green curry was good too.

Overall I'd say it was a good experience. But lacking surprises.

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/
スポンサーサイト

Sweet Basil (2回目)

2007年01月11日 16:58

先日旦那とタイ料理のSweet Basilに行って来ました。以前友達と行ったことがあるが、旦那は初めてでした。

20070111SweetBasil.jpg

二人とも風邪気味だったので、ちょぴっと辛いものを食べたらよくなるではないかと旦那が思ったらしい。でも、漢方を信じる私は勿論それは思いませんでした。まぁ、少しだけなら大丈夫と思って満腹になるまで食べました。

20070111164726.jpg 20070111164716.jpg 20070111164711.jpg


春雨サラダは材料がたくさん入ってるので、きくらげとかもたっぷりあって体によさそうの一品でした。しかも、ちょっと温かいサラダなので、冷えないのよ~!

さすがに風邪気味なので、辛いものを控えめ、スープは辛くない豆腐と豚挽き肉とスープにしました。香料やセロリも入っていて香りがよくてあったまるスープでした。

ご飯にあうグリーンカレーもとても美味しかった。
旦那は初めてだったのですっかり気に入ったようで、「毎日食べてもいいよ~」って。まぁ、辛いものがすきだからね。



Went for some Thai food at Sweet Basil the other day.

Since both hubby and myself were coming down with a cold, we didn't order items that are too spicy. But it was still a good change.

Instead of Tun Yum Kung we ordered a tofu and pork soup. Was pretty good too. With celery, basil, green onion, and other herbs, it was very refreshing in a way. Since my cooking is pretty light in flavor, it's always good to eat something with strong herbal seasoning when we go out.

Hubby loved the green curry and said he wouldn't mind having it everyday! heehee

Yum!


ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

焼肉 あおば / Japanese-Korean BBQ AOBA

2006年12月04日 21:51

店名/Name of restaurant焼肉 あおば / Japanese-Korean BBQ AOBA
ジャンル/Category: 焼肉 / BBQ
場所/Location: 大阪 JR天満 / JR Tenma, Osaka
値段/Price: $$$(3500円~)
雰囲気/Atmosphere: ★★☆☆☆
料理/Food: ★★★★★
サービス全般/Hospitality:★★★☆☆
全体/Overall: ★★★★☆

20061203aoba01.jpg 20061203aoba02.jpg 20061203aoba03.jpg

感想

最近テレビで焼肉の特集ばっかりしてさ、見ているだけでヨダレが出てきた。
紹介されてる焼肉専門店の中に、いくつか気になったのがありました。

昨日、日本語能力試験を終えて、旦那とぶらぶらしていたら、なんとこの店の前偶然に通りかかった。あまりにもご縁があるということで、午後5時前という中途半端な時間とは関係なく、とにかく入ってみることにした。

写真通り、昔ながらのお店で、全くおしゃれとは言えません。
中に入って最初「なんか微妙???」と私は思っていた。

でも、テレビであんなに美味しいと言われているので、試さないと損だなと思いながら注文する決意をしたんだ。

5時前という変な時間帯なのに、店内は既に2人のお客さんはいた。(それはちょっと安心?)
注文したのは、「ブリスケ」という部位、「上タン塩」、「焼肉盛合せ」、「黒牛塩焼き(サーロインステーキ)」でした。(そ、ここではいろんな部位を食べることができます。)

写真は取ってないのでごめんなさい。でも、店長が最初に話掛けてくれたのは:

「上タン塩焼きです、ほら、塩があるのに、水は全く出ないでしょう?!それは新鮮なお肉を使っているからですよ。これは今朝仕入れしたもの、冷凍のものだと水がでますからね~」ということ。

なるほどね、ここの店は肉がすごく新鮮なんだ。だから美味しいだね!!

実際食べてみたら、味は本当に美味しかったです!
二人ニコニコしながら食べてました。
上タンはすごく歯ごたえがあって美味だった。
ブリスケは脂肪分がそんになく、やや硬めの部位ですが、私個人的には好きでした。
黒牛ステーキは最高ですね。
今まで神戸牛とか佐賀牛を食べて「油を飲んでいる」としか感じれなくて結構抵抗があったのに、これは美味しかったわ。きっと新鮮ということも重要な原因であろう!
盛合せのほうはちょっと量が多かったため、頑張って完食はしましたが、今度は注文しないことにする。やっぱり単品のほうが美味しいと思った。しかも量もちゃんとあってよかったです。たれはフルーツたっぷり入ってる甘みのある自家製たれです。店長が「ゴマをたっぷり入れたら美味しいよとおすすめしてくれた。」

こんなに古いお店ですが、味は綺麗なところより何十倍も美味しいじゃないか~!

しかも二人で結構いいものを食べても7,000円きった値段でした。
近くにある玉一に行ったら、軽く一万円超えてるよ~☆

今度は是非「ネクタイ」(のど骨、気管を取り巻く肉)を予約して食べてみたいなぁ~~♪

追伸:店長はもう一つ教えてくれた:「ロインという肉はとても貴重だったので、貴族の食べ物でした。なので、Sirを前に付けてSirloin(サーロイン)という名前になったんだよ」って。面白い話ですね。(^^)



It's getting cold in Japan. Every time I turn on the tv there would be a show on hot pot or BBQ. And some of these restaurants are just so delicious looking that I started to have a crave for BBQ lately.

Then yesterday, after my JLPT exam. Hubby and I were walking around the shopping street. Then out of a sudden he pointed at this restuarant of the name that I've mentioned.

Since both of us didn't eat much for lunch, we decided to walk in and try it out. It was around 4ish on a Sunday afternoon. Really a strange time to walk into a BBQ place, but there were 2 customers inside already.

At the beginning, I found the restaurant very old and small. But I wanted to find out why all these stars keep saying this place is delicious. Or whether it was just a scamp!

We ordered a few things "tongue", "briske", "black cow sirloin", and a "meat platter".

The first thing the owner told me was:

"We use very fresh meat here. That's why you don't see water coming out from the meat even after I seasoned it with salt!"

Oh!! That's right, most places we go we see lots of water on the plate after a while. Meaning they are all frozen meat.

Then he told me:

"This is the black cow sirloin steak. Did you know loin was so rare that they were only available for people in the upper class. That's why they add 'sir' in front of it making it 'sirloin'."

Hey, that's something new to me too. Very interesting!!!!

Well, we'll skip the conversation part.

The taste was absolutely fantastic! The tongue was a bit chewy, exactly what I wanted. Some restaurant serve super thin tongue slices that melt in your mouth, but that's only because they are cheap!

Then the brisk was good too. Not fatty at all. I liked it very much.

And the black cow sirloin. What can I say. I used to complain how fatty and yucky kobe beef and saga beef are. And how they taste like oil and make me sick when I ate them with a mouthful of fat. But this one I had yesterday was very very tasty!!!

So don't judge a book by the cover. This restaurant may look old and not very clean. But it serves really good food. And the prices are very reasonable! The 2 of us only paid under 7000yen for all the good meat we had.

Will definitely go back again. And the next time I go back I probably wouldn't order the platter though. The meat was good but I think it's better to order them separately. But I'd try to phone in to order "necktie" (the meat around the throat area) to see how good it is. (^^)b

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!
Thank you for supporting my blog!! (^-^)/

Sweet Basil--大阪福島

2006年09月24日 08:59

店名/Name of restaurantSweet Basil
ジャンル/Category: タイ料理 / Thai
場所/Location: 大阪福島 / Fukushima, Osaka
値段/Price: $$$(3500円~)
雰囲気/Atmosphere: ★★★★☆
料理/Food: ★★★★★
サービス全般/Hospitality:★★★★☆
全体/Overall: ★★★★☆

SweetBasil03 SweetBasil02 sweetBasil01


感想:

有名人が足を運ぶ有名で素敵なお店です。
料理も本格的で美味しかったし、雰囲気もよかった。
ベルコニ席もあるので運がよければ外で座るのが最高だとおもいます。
一つだけ満足できなかったのは、ドリンクメニューの選択が少ないこと。そして、カクテルとかもいまいちだった。無難なもので行くのがベター。

トンヤムクンは最初辛くないと思ったが、後からピンとくるからさが印象的。
えびセンはビールに相性抜群。
春雨サラダがちょっとピリ辛でお勧め。

デートや友人と楽しい時間を過ごすにはいいお店だ。

結構人気なので、予約するのがお勧め。



Sweet Basil is probably the very first authentic Thai restaurant in Japan I've been to. Most of their dishes are very delicious and service was good.

One thing I wish they could improve is their drink menu. Not a very wide selection was available and their cocktails were not that great. I would suggest just go for the very simple stuffs such as beer. Juices would be from canned juice so I don't think people who are used to fresh coconut juice would like the artificial flavor of canned drinks.

But all in all, the atmosphere is great and it is a great restaurant to enjoy some time with friends or even a date (mind you it's not too quiet there).

Make reservation ahead of time to make sure you don't have to wait for your table.

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!


最近の記事


上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。