スポンサーサイト

--年--月--日 --:--

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Kisses Chocolate Truffle

2007年07月31日 23:32

CVSで面白い商品を見たので買ってみました。

Kissesって知っていますか?日本でも売っているけど、ちょっと可愛い形にしたチョコです。

買ったのは、Truffle~♪

471960480503_0_ALB[1].jpg

191470480503_0_ALB[1].jpg


味はまぁ普通でしたけど・・・ちょっと甘かったかな。。

可愛いから買ってみたくなった。



Saw this new thing (to me) at CVS the other day and got a pack of it.

Kisses Chocolate Truffle! Sounds and looks interesting!

It still has that same look of the regular Kisses and the taste was alright. Well what do you expect from chocolate from a drugstore?! (^^;;

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/
スポンサーサイト

ありえない!

2007年07月31日 11:42

これって本当にあり得ない!

三重大学の準教授が解雇だけで済んだのはラッキーと思え!
日本以外の国だと、すごい訴訟になるでしょう!
こういうニュースを見るたび子供生みたくない気持ちが強まる一方ですね、だって、子供が日本で教育を受けるにはリスク高すぎますから。

手作りジャム / Homemade jam and spread

2007年07月31日 00:40

土曜日にまた買出しに行ってきました。
途中大雨降り出して、大変なことになりましたが、
そのお陰でお店も早く売り出したくて安くしたりしてました。
旬のうちに果物をたくさん食べようと思ってまたまた大量のイチゴ、ラズベリー、スイカ、マンゴ、ももなどを購入した。

前回はしばらく置いていたら腐ってしまったので、今回はマンゴを全部ピューレにして冷凍しておきました。

イチゴとラズベリーなどをジャムに。

285396011503_0_SM[1].jpg 172396011503_0_SM[1].jpg

イチゴは一晩砂糖とレモン汁で漬け込んで、昨日仕込んだ。初めて作ったせいか、ちょっととろみ加減分からなくてみずみずしい仕上がりになっちゃいました。(今日煮詰めなおしたけど)

ラズベリーはダークチョコと一緒に煮詰めてChocoRaspberry味に。
バナナもたくさんあるので、最後にチョコバナナまで合計3種類を作ってみた。

味見したところ、全部美味しいけど、やっぱりチョコバナナが好きかも。明日クレープでも作ろうかなぁ~♪ 

そういえば、北米では自分で瓶詰めする人が多いため、スーパーでもビンを売っています。今度日本に持って帰りたいと思ってちょっとおしゃれ目のものを買いました。蓋は入れ替えたいとき別々で売っているので本当に便利!例え匂いが付いていたら、その蓋の部分だけを捨てればいいからね!結構嬉しい買い物だったかも。

因みに、8ozのビン12個で9ドル程度でした。もっと安いところあるけど、車がないため、仕方がないですね。



Went to Haymarket again on Saturday. But the weather got unstable and started raining heavily when we got there. It was still very crowded but people were mainly standing around waiting for the rain to stop.

Since customer flow has gone down in a rainy day, things got cheaper. Believe it or not but I got a whole box of mango for 2 dollars and 2 boxes of strawberries for 1 dollar!!

So we ended up buying lots of fruits and I figured maybe I could do something with it rather than to let them sit and rot.

I made mango puree with all the mango cuz' they would taste better when used in baking rather than just by itself. So I guess I'd be making some mango mousse cake soon.

As for the other fruits, some are still sitting in the fridge and some have been turned into jam and spread.

I made some simple strawberry jam, a ChocoRaspberry spread (well, just raspberry and chocolate together), and some ChocoBanana spread.

Out of the 3 I'd say ChocoBanana is my favorite and I think I may even make some crepe tomorrow!!! heehee

It is so convenient in North America you can easily find jars for canning. And they would actually sell the lids separately so you can keep reusing them.

Oh that reminds me of my friend Jenny. Her mom used to buy salmon from Steveston (fisherman's wharf) and make her own canned salmon at home. That was probably the very first time I knew of "home canning".

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

卵が犯人じゃなかった / So it wasn't the egg

2007年07月30日 11:42

結局友達が来たときティラミスを出さないことにしました。

ただ、折角作ったのに、食べないのは勿体無いと思って、旦那がパクパク食べてました。意外と全く問題なく!そして私も食べました・・・美味しかったし、全く問題なかったじゃないか?!!

あ~、問題はティラミスじゃなくて、この前飲んだミルクだったんだ!

なんだ~!皆が居たときティラミスを出せばよかったのにな・・・

まぁ、卵にやられたじゃなくて、ミルクにやられたんだよね!

訂正させていただきます。



So, we had this big tiramisu sitting in the fridge. Hubby loves tiramisu so he just went ahead to eat 2/3 of it! Hey but guess what, nothing happened!

I tried the rest of it as well and nothing happened.

So it wasn't the tiramisu that caused the minor incident. Now I realize it's not the egg that gave me a stomach problem. It was just the milk I had before that.

Oops, false alarm! My apologies to the tiramisu! =)

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

ここの卵にやられた! / American eggs did me!

2007年07月27日 21:46

今日うちでデザートパーティを行われるので、昨日から準備を。
早めに何かを作ろうと思って昨夜ティラミスを作りました。
味見したところ、美味しかった~

が、卵黄を加熱してやったにもかかわらず、試食した後、早速おなかがの調子がおかしくなってきた。(><)

あ~~~、卵白もだめな???

ていうか、なぜ?

作り方には問題なかったはずだし。。。清潔の問題でもないし。。。

本当にショックだったわ。

どうしよう。。。ティラミスがぼずになっちゃった。。
卵のせいか?とにかく怪しい~

シュークリームのカスタードも駄目になるなら、リスクをとらずシューアラクレームにするしかないね。

取り急ぎクッキーでも焼かないと・・・

面倒だ~!

というか、何で~~~~~~~~~??!!!

とほほ・・・



We're throwing a small dessert party at our place tonight.

In preparing, I started with making a tiramisu last night.

I know people are very concern about eating raw eggs here so I actually put the egg yolk under heat until it reached 83 degrees...

Everything looked pretty good. Taste was good.

But wait!!! 5 minutes after my litte taste test my stomach started to go upside down.

Must have been the milk I had before that...so I thought.

Hubby volunteered to try some and turned out he had the same trouble right after.

Okay now what? The egg white? What could have gone wrong?

Fine, so I screwed up with the eggs. No more tiramisu tonight. But what about the cream puffs? Should I risk it with custard cream? It would be cooked! But nah, I'm just gonna make it chou a la creme. Whipped cream would be the safest bet.

I don't want my friends to go home with a stomach problem.

But then now I'd have to fill the tiramisu hole with something else....

hmmm...maybe some cookies then.

What a pain! Eggs eggs eggs!!!

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

ボストンでの韓国/日本食材スーパー: Mirim Oriental Grocery Store

2007年07月26日 08:27

後数日ボストンに着いて2ヶ月になりますが、いまだに日本食を作ったことがない。なぜかというと、材料を買ってないの~

確かにCambridge側には大きい日本系のスーパーがあるらしいけど、まだ行っていません。旦那も特に日本食を恋しくないと言ってるからそのままにほっといた。

日本食材と言うと、値段は勿論高め、それも行かない原因の一つ。うわさによると、Reliableという韓国系のスーパーもあるので、そっちのほうが安いようです。でも、どちらもCambridgeにあるからね。。。家から行くとちょっと遠いし、面倒くさい。。。

そこで、リサーチした結果、もっと近いところにも韓国系のスーパーがあるんようで、今日帰り道のHarvard Avenue駅に降りて、歩いて2分のところにMirim Oriental Grocery Storeという小さめな韓国系スーパーに行ってきました。

薄切り牛肉、こんやく、本格的なキムチ、韓国のり、みりん、日本風料理酒、味噌、昆布、鰹節。。。まとめてかってきました。安くはないけど、これさえあれば和食を作れるからね。明日から味噌汁を作れるよ~

念のため、住所は:
152 Harvard Avenue, Brighton, MA

番号を見ながら探さないと分からないぐらい看板もなにもないところでした。中に入ると、お米やら基本的なものが十分あるので、これから良く訪ねる店になりそう。

腐乳炒インゲン豆 / Stir fry string beans in Chinese cheese sauce

2007年07月23日 21:13

これは昔お祖母ちゃんが作ってくれた料理です。
「腐乳」だと、空芯菜の炒め物で良く使われるが、インゲン豆ではどうだろうと思うでしょう?

実は初めて食べたときもびっくりしたの。ただ、悔しいけど、これは美味しい組み合わせです。

594760480503_0_ALB[1].jpg

日本でも作りたかったが、豆類の値段が高すぎて断念した。

ここでは1ドル(123円)でも2食分があるため、この前早速作ってみました。

作り方もとても簡単。豆をにんにくで炒めて、最後にペースト状に潰した腐乳をかけて混ぜるだけ。

旦那も「これ美味しいね!」と言ってましたよ。



So this is how our diet changes when we live in different places.

This dish, for example, is something that my grandma used to make when we lived in Vancouver.

You'd think how well does it go with string beans? To be precise, Chinese cheese goes just as well with string beans as it would with water spinach.

I wanted to make this when I was in Japan, but the price of string beans was too expensive (technically speaking you'd be paying 1 to 2 dollars for like 10 beans) and they ended up as a decorative item in my dishes.

Now that we're in North Amercia, where you can get 1 pound for a dollar, this dish is back on our dinning table!

Hubby loved it! (^^)b

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

ホームベーカリーーくんの準備運動 / Warming up activity for my bread maker

2007年07月22日 22:08

さってさって、水曜日にやっと我が家に着いたホームベーカリーくんが昨日やっと活動し始めた♪

久々休んでいたのであまりにもハードはことをさせずに、シンプルなソフト食パンを焼いてみたんだ。先ずは現地の材料も試してみたいしね。

676170480503_0_ALB[1].jpg


強力粉、塩、砂糖・・・あら、スキムミルクがない・・・

じゃあ、ミルクにしようと思って冷蔵庫を開くと、ミルクもない!!!

仕方なく、チョコミルクを入れました。(そそ、ここはね、チョコミルクという商品が売っています。香港にもあるからびっくりすることがないけど、日本では同じものだと思ったらコーヒー味だったもんな)

とりあえず、数時間後できたのは普通に綺麗なソフトパン!久々に感動した~!

これからはこのイーストを買うことだね。
ここのインスタントイーストは2種類がある。使ったのは日本でも普通に使われているものと違いないタイプ、もう一つは温水に溶かして使うもの、面倒だから使いたくない~♪ (><) 買うときちゃんと使い方を読んでから買うのがお勧め。

じゃあ、チョコミルクを入れた結果はどうなったの?

ジャンジャン!!!多少薄い茶色な食パンになりました。少しだけチョコレートの味と香りをしたけど、普通でした。

771660480503_0_ALB[1].jpg

旦那もホームベーカリーがライトがついてると気が付いたとき・・・

「パン焼いてるの??!!」と喜んでた。

というか、ここではまだ美味しいパンを食べてないから。

ホームベーカリーを持ってきて正解だった。(^^)b



Our bread maker finally arrived with our shipment on Wednesday. Not until yesterday I had time to let it warm up a bit.

Since I am not too familiar with the ingredients sold here I tested them out (especially the instant yeast) by making the simplest soft plain bread with it. That way I would be able to tell the difference you see.

I put in all ingredients...then realized I didn't have skim milk powder at home. Just when I was about to sub it with regular milk, I noticed I didn't have that either! Found some chocolate milk so I just pour it in instead.

A couple hours later I had this freshly baked bread. The smell of the chocolate was quite nice actually. But it doesn't mean the bread has become really strong in chocolate flavor. It's just a cup of chocolate milk afterall and I didn't put extra chocolate or powder to strengthen it so it's just a loaf of normal bread with a slight brownish appearance and a hint of chocolate flavor.

Everything worked out fine and my bread maker is all warmed up! Time to think of some more activities for it!

Hubby was actually happy to see it moving last night. Since we haven't had any decent bread in Boston, it was definitely the right decision to bring it along! (^^)b

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

ボストンでの交通手段

2007年07月21日 07:23

ボストンは小さい町です。
市内から離れなければ電車やバスで十分移動できます。
時間がかかるけど、車買わなくても済むというのは有り難いです。

うちはグリーンラインから近いです(ここの電車は色で名前つけられている)。便利というか、途中まで路面電車なので、信号待ちとかで時間がかかります。それに、駅は道のど真ん中にあるため、雨や雪の日の状況はご想像ください。

昨日外出したとき撮った写真。
逆側の電車が3本も来たのに、こっちは全然来なかった。。。
言うのが忘れたけど、ここは時刻表のようなものがありません、とにかく立って待ってば電車が来るという感じ。運が悪いときは20分待っても来ないときも。。。
423473080503_0_ALB[1].jpg


やっと来たよ~!
写ってる方はカメラ目線だけど、私の知り合いではありません!(><)
252293080503_0_ALB[1].jpg


電車が来るとき、細い「ホーム」に電車と道路の間に立つのが結構危ないときもあるよ。その黄色い線は本当に車両が走るのに必要な空間の表示なの。ボーとしていたら電車からも「チリン♪チリン♪チリン♪チリン♪」としつこく注意されます。



Boston is not a very big city. And the public transportation here is quite acceptable. You can pretty much make use of the train or even bus system as long as you don't need to go somewhere too far.

Where we live is very close to the Green line (they name their train lines by color). Almost half of the route of Green lines are not underground so it is slower than other lines having to wait for signals. Also, stations are not covered so it's hot in the summer, wet on rainy days and super cold in the winter.

One thing to be aware of when you're waiting for the train is don't stand too close to the yellow line. I know it's challenging when the platform is so narrow, but you've just gotta manage not to get run over by a car beside you while avoiding to be hit by the train itself.

But you'll get used to it. =)

Corn Bread

2007年07月19日 22:43

昨日待ちに待った船便荷物が着きました~♪

やっと炊飯器でご飯を炊けるようになったよ!ここ一ヶ月は鍋でご飯を炊いていたからちょっと手間かかってたわ。

そして、製菓道具も全部無事に着いてほっとした。

241200670503_0_ALB[1].jpg


半日ぐらいでとりあえず自分のものを整頓した。主人の本は4箱分あるが、片付けられるのがいつになるか分からないけど、本人がやると言うから箱入れたままにした・・・

で、今日早速簡単なものを作ってみました。

蒸しパンような北米風のコーンブレッドというものです。

使った材料は:

コーンミール、小麦粉、BP、砂糖(私はブラウンシュガーと半々にした)、塩、サラダ油、卵、牛乳
196099570503_0_ALB[1].jpg


これは昔レストランで食べたことがあってやわらかい食感で甘味もあるパンです。東海岸のほうでは良く(?)食べられるかな。。

材料を混ぜるだけで、20分後はこんな感じ ↓↓

985279570503_0_ALB[1].jpg


今晩友人が食事に来たときまた暖めて食べるつもりです。(^^)b



Our stuff finally arrived yesterday!

After a month of cooking rice with my stainless steel pot, I'm finally back to a rice cooker!

In celebrating the reunion with my tools I made some corn bread for tonight's dinner. (a bit early but I know I won't have time to do that later)

It's so easy. Just mix all the ingredients together and bake at 400 degree F for about 20 minutes.

I still remember having some nice corn bread at a restaurant in Newfoundland. The sweetness it yields and the softness was unforgetable. Hope mine turned out pretty alright too. =)

Ingredients:
corn meal
flour
baking power
sugar
salt
egg
milk (skim milk)
vegetable oil

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

HP Compaq 6910p Vista Business x64

2007年07月17日 21:49

私は大体パソコンとのいい体験がないです。

先日ここで新しいノートパソコンを購入した。学校側のショップだったので、学生のプランがあるため簡単に使えるものをえらんだ。

と思ったが、かって帰ってきて立ち上げたら、先ず

Windows Vista Business か Windows Vista Business x64 を選んでください。

一応友人に聞いてみたが、その違いが分からなくて、とにかくx64にしました。

それが地獄に落ちるまで一つのクリックです!

昨日主人が新しいパソコンを学校に持って行って、セットアップしてもらいました。ほら、学校でインターネットを使ったり、試験を受けたりするためのソフト。

帰ってきて言ったのは、学校側のソフトが64ビットのVistaをサポートしないのだ。

あせてショップに電話したら、「ここでは何もできないよ、HPに電話してみてください」と。

HPに電話して、最初の人が「じゃ、それを学校側のショップに持って行って、返品してからこっち新しいものを送ってやるよ!」と言われ、まぁそれでも仕方なくやることだねと思った。
とそのとき、いろんな商品名が出てきて、「これを選ぶ?」と聞かれた。

Uki:ちょっと待ってよ!「同じものを送ってくれるじゃなかったの?!」

ホットライン:「ごめん、同じものを送ることができないの、でも、同じようなものを送るのができます。値段は払った金額より安いよ!」

Uki:「そう言われても、私本当に3秒でこれがいいとパソコンのこと分かる人間じゃないだから、困る。ただ店に持って行って、商品を交換させてくれる手段ないの?」

ホットライン:「それは不可能ですよ。」

しばらく頼んで見たら

ホットライン:「分かった、ちょっと上司に相談してみるのでちょっと待ってください。」

とそのとき、電話回線が切られて、違う人に繋がった。

こんな対応ってあり得る?!(><)
やりたくないとき、丁寧で「ちょっと待ってね」言いながらそっち側では実際「さようなら」って言うか!?

こうやって、7回以上違う人に繋がられて、最終的に、「あなたのパソコンはプロダクト番号がアメリカマーケットのためじゃないので、ここのデータには表示されておりません。違う番号にかけてみてください。」

と番号を教えてくれて、逃げた。

結局、その番号も繋がらない番号で、もう一回同じところに電話した。

3時間の戦いの始末は、初めて女性の声を聞こえて、一緒にRecoveryしてみて、30分ご、Recovery失敗。

対応してくれたのは「じゃあ、パソコンをこっちに送ってください、24時間以内にFedexの箱が来るので、本体の部品を全部箱に入れて送ってくれたら対応します。」

とりあえず、こんなもんで、今箱を来るのを待っています。最終的にはこの単純な問題を解決できるかはわかりません。最悪の場合またVista Businessを買って再インストールするしかないかもしれない。

でも、それはあり得ない!新しい商品を買って、一つのクリックで何もできなくなるなんて信じられない!

それに、HPのサポートが最悪だし、インドまで繋がるから、ほとんどの人が責任を持ってやってない!とにかくまた新しいものを売ろうとするしかない。

友達が言ったけど、HPは売るだけだよ、後からのフォローは最悪。機械も不安定だし、やめたほうがいいよ。

もう遅い!

ここ数年間初めて時間を戻したいと思うほど参ってる体験だ。



I just am not a very lucky person when it comes to computer related matters.

We went to University Computers to get a new laptop for hubby. It's a HP Compaq 6910p. The size seemed right for carrying around and the specs fitted with what he needs.

So we brought it home and turned it on. But then it prompted the following questions:

Please choose from the following
Windows Vista Business
Windows Vista Business (x64)

Wait, i wouldn't know what the difference was.
I asked a friend and my friend told me this computer should support x64. Ok so we picked x64.

And THAT's ONE CLICK that brought us to hell.

Hubby brought his computer to school for a on campus software installation. But after trying for an hour the technical person told him the system doesn't support x64!

GREAT! So we're stucked!

I called University Computers, but the answer I got was "Well once you've installed x64 you can't reverse, there is a disc you can buy to reinstall the whole thing but you'd have to pay. There is nothing we can do about it but maybe you'd want to call HP and see what they can do."

Ok, let's not waste time on this. I knew the guy whom I talked to didn't know nothing about it. He was just trying to get the phone conversation over with.

So I called HP hoping they could help.

The first guy I talked to redirected me to the technical support department (it was a technical support hotline, why keep transferring me!?).

One guy said he could give me a case number so that I can bring it back for a refund. Then he could send me a new computer through HP and I'd get it the next day.

Wow that sounds good!

But wait, that means the warranty I paid for is not going to work and all the technical support that came with the package is going to be different!

Just when I was about to ask him, he said, yeah but everything else would be through HP, you can just call us and send it to us for a repair if anything went wrong. Now lemme find you a new computer...

The next thing I heard was all kinds of product names, model numbers, specs that I had no clue on.

So he's not going to send me the exact same thing! I have to choose all over again! And this time over the phone within 3 seconds after this friendly Indian guy gave me all the specs in his not-so-easy-to-understand-accent. (I have NOTHING against his nationality or accent, just that I was not able to understand him 100% and began to feel uncomfortable about the whole "buy a new laptop through me" thing.)

After all that, I just asked if I could simply get an exchange at University Computers?!

He said "lemme consult with my supervisor, please hold the line." And the next thing I realized was my line was once again redirected to another person!

OK, so this is how HP does their technical supports. If they don't want to deal with you, they remain friendly and say "wait" while they are actually switching you off saying "bye" the moment they cut you say "thank you". And there is no way you can trace them cuz' they only give you their first names. Even worse, they're far far away in India! Do they care?!

I was on the line for 2 hours, talked to more than 6 people explaining my situation over and over again. Nobody was willing to offer any technical assistance but to sell me new things.

Now, at the very end, a guy tried to trace my product with the product number. After a few attempts, he told me...

"m'am, your product number doesn't work, did you bring it from some other country? It's not made for the US market. Since it's not for the US market, there is nothing I can do for you here. I'll give you a number to the International Center and they may be able to help you."

But of course, they number he gave me didn't work. Or should I say, it was busy the whole time?

This whole telephone support thing has got me to the peak of my anger. I decided to call once again and see what's going to happen.

This very last time I got connected to a lady. She guided me through recovery and see if that'd work. Well of course it didn't. So she suggested me to send it back to HP and they'd have it fixed.

Now I'm waiting for Fedex to come with the box so that I can send it back for a "repair" 3 days after my purchase.

There are just 2 things that I was upset about.

First, University Computers should know about their products and have told us the school system wouldn't work with vista 64. They are the ones who should warn their customers, who are mainly students and faculty staff. In that sense, I think they are sales oriented too.

Secondly, HP does have a very lousy after purchase support. After the 3 hours I've spent talking to them, most of their technical support hotlines are still sales hotlines. They still try to sell you stuff rather than really helping you.

Spending more than money on a computer is not a small budget. And it is worse when you find out the computer is not going to do what you wanted it to. It is just plain stupidity that they are selling their products that cannot be recovered. Nor do they come with a CD so that you can do it on your own.

This is my first HP experience and to those who are reading this, "I don't know what you think but I'd never buy HP again!" I just hope their company would eventually close down so that I can throw stone at their office windows!

西瓜爆発事件 / Watermelon explosion

2007年07月17日 00:21

土曜日にまた野菜類を買出しに行ってきました。
旦那とそれ違いでスイカ2個も買って来ましたが、まぁ、すぐ食べてしまうだろうしいいや。とキッチンに置きました。

さっき掃除していたら、あら、床に怪しい液体が散らかっているね。。。と気が付きました。

きっとごみを捨てたとき生ごみからもれたんだろうと確信して拭きました。

暑いし、スイカでも切って冷やしとこう!としたとき分かったことです、一つのスイカに割れ目がある!あらま、早く切らないと!

ささっと切って味見したら、もう完全に苦くなってきちゃった。(><)私の大事なすいかが昨日の室温で爆発したんだ!

あ~ぁ、テレビでは見たこと有るけど、まさか自分のキッチンでもスイカ爆発事件が起こるなんて信じられない。

と言うよりも、スイカ一個損しちゃってショック!(><)

皆さん、暑い日にはスイカを室温で置かないほうがいいかもしれません。



Went to Haymarket to get some produce on Saturday. For some reasons, we ended up with 2 water melons at home.

Since we love eating water melon, it is not a difficult task to finish eating both of them, so we just left them sitting on the kitchen floor.

It is sunny out and I thought it's a good idea to cut and cool one of them. Just when I was reaching for one of them I realized there was some unknown liquid on the floor. It must have been from a leak when hubby took the garbage out last night! So I simply wiped it out without questioning further.

Not until later on when I was wiping the fruit and noticed a crack on it! Oh NO! My water melon exploded!!!

I quickly cut it and tasted some, the whole thing's already gone bad and bitter. (><)

So it actually exploded in the kitchen. It was not too hot yesterday but I guess we were out and the room temperature got a bit warm and the water melon riped too fast and exploded.

I've actually seen something similar on TV, but didn't think it would happen in my kitchen. Poor water melon...and I now have only 1 water melon left for the week. Urrgh!

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

リブ / Oven braised flat ribs

2007年07月15日 21:31

またまた同じ色の洋食です。

今回は牛リブです。
フライパンで軽く焼いてからオーブンで2時間じっくりやわらかくなるまで焼いといた。

342637830503_0_ALB[1].jpg


スープは野菜とチキンのスープです。

雑談ですが、昨日ロッククライミング(rock climbing)を初挑戦してきた。前々からやってみたかったことで楽しかったが、予想よりも難しいことでした。一応トップまで登れたが、自分の足腰に体の重心を「頼れる」ことはやっぱりやってみないとできないことでした。

今日は筋肉痛で手が振れてます。(><)



Oven braised flat ribs served with salsa and chicken & vegetable soup.

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

アメリカンスタイルディナー / American Style Dinner

2007年07月13日 21:44

最近洋食ばっかり作ってます。

洋食と言っても、和風洋食ではなく、本当にここ風の洋食です。

つまり、外観を全く考えないものね。(><)

この前スーパーでポークチョップが安くなっていたので、買ってみました。

日本ではスーパーで買い物すると売ってる肉の部位はほとんど決まっているのですが、ここではいろんな選択があって、中華とかを作るにも楽です。ただし、薄切りされてないので自分でブロックを買ってきて切るのが大変な作業になります。

とにかく、作ったのは・・・↓↓(写真が下手でごめん)

318343330503_0_ALB[1].jpg

ハーブで味付けたポークチョップにベイクポテトにキャロットのソテーです(シーザーサラダ付きで食べました)。

ちょっと汚い感じですかね?でも、この肉は柔らかくてジューシーだったので美味しかったです。

味付けは簡単:オリーブオイル、コショウ、塩、dried chives(細ねぎ)、rosemary、ライムジュース、砂糖など。。。

本当は軽くグリルしてからオーブンに入れるのがいいですが、適当にそのままホイルでカバーして入れて、最後にホイルを外して焦がした。

外観はこうなんですが、味は好評でした。(^^)b



Alright, now that I'm here in Boston, I have access to more meat and different kinds of meat!

When you shop at a supermarket in Japan, it's not easy to find ribs or pork chops that comes with the bone. Even if you can find them, they would cost you quite a bit.

So I got this country style (I have no idea what this means) pork rib with bone from the supermarket the other day.

Since it's nice and easy to cook things with your oven, I just marinated with some olive oil, salt, pepper, lime juice, dried chives, rosemary...etc. Threw it on a deep dish and baked it for about 25 minutes covered.

Served with sauteed carrot and baked potato, with some freshly made Caesar salad on the side.

Presentation wasn't the greatest but the taste was delicious! =)

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

ボストンに来る前最後のお菓子対戦 / Our last cake battle before leaving Oasaka

2007年07月12日 23:54

さっき好さんの記事を読んで、ずっと前書きたかったことを思い出した!

大阪を去る前、梅田にあるホテルで2泊しました。アメリカでは美味しいお菓子がないだろうと分かっていて、デパ地下で生菓子をたくさん買って食べ比べました。

ほらね、こんなにたくさん! ↓↓
472887940503_0_ALB[1].jpg

前から気になってたC3、それに御影高杉、ワッフルケーキと黒船。

箱を開けたら、こんな感じ! じゃじゃん~~~~!!!
706118940503_0_ALB[1].jpg

数は数えないでね。へっへっへ
二人で夕食前食べてたのに、そのあとさらに居酒屋に行ってご飯食べました。(自分達も不思議だったが、ちゃんと食べれましたね!)

さてさて、感想は・・・

一番ブ~と思ったのは黒船のほうじ茶プリン。期間限定で売ってた「ほっ」というものですが、寒天の硬さを気に入らなかった。味も普通だったし、それほど高い値段を払うもんじゃなかったわ。
204597940503_0_ALB[1].jpg 664628940503_0_ALB[1].jpg

その次はワッフルケーキだね。本当にたいした味じゃなかった。
でもね、食べやすい大きさだし、お手ごろの値段なので、手土産には最適ではないかと思います。普通に手土産で洋菓子にしたら高いからね。105円程度でおしゃれなお菓子を買えるのは悪い発想じゃないと思います。

777208940503_0_ALB[1].jpg

高木とC3もそれぞれ普通に美味しかった。なんか最近口がうるさくなってきて、旦那も、「どれも普通でしたね」といってました。

確かに御影高杉のほうが奥深い味がしたっけな?メモしてなかったので忘れましたが・・・

306118940503_0_ALB[1].jpg 530338940503_0_ALB[1].jpg 522418940503_0_ALB[1].jpg

はちみつムースはちょっとだけ甘すぎたかな。前 a tes souhaits!で食べたのがあまりにも印象的だったのでこれが普通になってしまったかも。

も一つの名前は忘れました。いろんな層があって、抹茶やらの組み合わせはまぁまぁ美味しかった。

C3のケーキはプレゼンテーションが面白いので前から気になっていた。味は普通に美味しかったが、奥深い味ではなかった。たくさんあったせいかもしれませんが、どれも半分ぐらい食べたらもう飽きちゃった記憶がする。

この真っ赤のクワトロッソはね、美味しかった。中に洋ナシ、アプリコットも入っていて食感を与えてくれました。
892208940503_0_ALB[1].jpg 693897940503_0_ALB[1].jpg 702228940503_0_ALB[1].jpg


これはね、確かにライチとオレンジかなんかの期間限定ケーキでした。普通に美味しかった。
449728940503_0_ALB[1].jpg 603997940503_0_ALB[1].jpg

モンテビアンコというモングランっぽいケーキはブルーベリーのチップが入っているのが特徴。イタリア風のモンブランですが、我が家はメレンゲあまり好きじゃないので、好評じゃなかった。
Nettiという栗のクレープに期待していましたが、クレープが乾燥していたパサパサで、一口で手上げ。
322887940503_0_ALB[1].jpg 373318940503_0_ALB[1].jpg


口がうるさくなったな~

こんなに高いケーキも普通と言うのもどうなんだろう。
アメリカでしばらく美味しいもの食べれなくなるから、日本に戻るときは何でもウマイと言うでしょう!きっと!



From the pictures above you can probably guess what I was writing.

On the very last 2 days in Osaka before our departure. We stayed at a hotel in Umeda. Since we knew it would be highly unlikely that we'd be able to have some decent sweets in Boston, we decided to challenge ourselves with a serious cake eating task.

We went to the Hankyuu department store and got ourselves a lot of cakes and started comparing them.

All of them were generally good. But since we got picky we didn't find anything that surprised us.

Out of the many the least delicious would have been the hojicha (japanese tea) pudding. It was too stiff since they used agar instead of gelatin. I mean, if you were to describe it as pudding, you should adjust the texture to fit into the name. Not worth the price.

As for the waffle cakes, they taste no more than normal. We didn't like them at all. But I would give credit to their existance. They are very affortable making them a very good gift when you visit friends.

The remaining ones from Migake Takasugi and C3 were good. Not exceptionally good but above average. Well they better be since they cost so much!

But when comparing the 2, I must say Takasugi creates his cakes with a more in depth flavor and a good mixt of textures. But still not as good as the one we had in a tes souhaits!.

We'll miss the cakes in Japan.

But I guess hubby is already evolving. He's starting to look at the crazy looking cakes sold at super markets here! HELP!!!

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

日本ブーム? / Japanese boom??

2007年07月12日 22:30

この前大きい雑貨屋さんでこんなものを見ました。

703308710503_0_ALB[1].jpg


マグネットでメモを貼る万能板ですが、日本の雑誌かなんかを張ったデザインで25ドルで売ってました。勿論、こんなものは売れないだろうから、セールで11ドルになってました。

これって、同じデザインでゴミ箱バージョンもありましたが、どれも売れてないじゃないかと思います。

ていうか、おしゃれと思った人手を挙げてください~♪(コメントください)。

日本語が分からない方はTシャツとかを買うのは分かりますが、ゴミ箱とこんな板は格好よくプレゼントするのは難しいですね。

しかし、そう考えたら、うちらってよく英文の新聞のようなパタンするラッピングペーパーとかおしゃれと思ったりするじゃない?同じことか・・・



Saw this magnet board at a shop the other day. For a few minutes I was really thinking people were into Japanese stuff to that extend. But later when I saw the price tag I knew it didn't sell well. It was reduced to $11 from $25.

There was also a garbage bin of the same design. But I really don't know about it. This is worse than buying a tee-shirt with the wrong print on it. =P

Whoever thinks this looks cool please drop a note! At least I'd know someone out there would buy something like this!

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

Nud Pob Restaurant

2007年07月10日 21:47

店名/Name of restaurant:NUD POP Restaurant
ジャンル/Category: タイ料理 / Thai (take out)
場所/Location: 708 Commonwealth Avenue, Boston, MA
値段/Price: $$(8USD~)
雰囲気/Atmosphere: ★★☆☆☆
味/Food: ★★★★☆
サービス全般/Hospitality:★★★☆☆
全体/Overall: ★★★☆☆

713882859403_0_ALB[1].jpg

感想

B&Bに泊まってた頃、キッチンは確かにありましたが、実際はそんなに使ってなくてほとんど外食してました。

しかし、毎日外食するのはものすごく高くなってくるので、できるだけ安いものを探していたのです。

このタイ料理やさんは、テークアウトがメインですが、中で食べるのもできます。サービスそんなにないため、チップはそんなにいらないです。(ラッキー)

香港に住んでいたごろもタイ料理が大好きで、九龍城にあるタイ料理やさんにもよく行ってました。でも、ここのタイ料理はそれじゃない。もうちょっとシンプルなもので、麺類とかご飯類が多い。でもタイ人がやってますので味は本格的だ。

注文したのは:

802792859403_0_ALB[1].jpg 154513859403_0_ALB[1].jpg

Pad Woon Sen というヌードルと Crispy Chicken Basilという辛いチキン
880003859403_0_ALB[1].jpg 337613859403_0_ALB[1].jpg

個人的には良かった。甘すぎず(ここのものは何故かほとんど砂糖入れるのよね)食べやすかったです。

値段は中華より少々高かったが、量もちゃんとあって女性だと二人で1個をシェアーしてもいいと思います。

機会があったらまた行ってもいいお店です。




When we were staying at a Bed & Breakfast we had lunch and dinner out almost everyday. There was a kitchen in the B&B that we could have used but somehow we didn't make use of it at all.

Eating out adds up to a huge amount of money so we tried to look for cheaper places for food.

This place is on Commonwealth Ave. close to BU. It's one of those hole in the wall places but since we haven't had Thai for a while we walked in to try it.

We were not disappointed at all! They don't serve fancy Thai food there but most of them authentic. We ordered a fried noodle called Pad Woon Sen and a rice dish with crispy chicken basil. Both we quite delicious. It's definitely not too sweet like what we had at another place.

Their portions are pretty big so 1 dish would work for 2 girls really.

I wouldn't mind returning to this place to try other things.

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

ボストンでの買い物情報 / Grocery Shopping in Boston

2007年07月09日 23:00

食べ物と言えば、レストランだけではなく、日常生活の食品もとても大事だと思ってます。

私は旅行に行くたびに当地のスーパーに入ってうろうろするのが大好きです。勿論、同行する人にもよるけど、同じ食べ物の好きな人がいたら結構長くいちゃうね。

ここに来て、最初どこで買い物するかが分からなくて、適当に便利なところで買ってましたが。車を持ってない原因で選択が減るわけです。住み始めるといろんな人から情報が入ります、基本的にはカナダと同じなので、店の名前さえ覚えれば分別して買い物に行けばいいです。

ここでよく買出しに行ってる場所:

①Shaw's
②Super 88 Market
③Star
④CVS (ドラックストアー)
⑤Hay Market (毎週の金、土に開かれる市場)

スーパーとかでは肉とかを買いますが、野菜は大体Haymarketで大量的に購入しています。その値段は本当に安いのでいつもカートを持って買出しにしているのです。

さ、どれだけ安いと言うと・・・

346487400503_0_ALB[1].jpg

先週買ったマンゴーですけど、この1箱でUSD4.00でした。

もっと見たい?!!
じゃ~、これ!

732887400503_0_ALB[1].jpg

すいかUSD2.00一個!!!(大体4ドルで売ってたけど、あるところだけ2ドルで売ってたので安くゲットできた!)

パパイヤ、2個で5ドルだけど、1個だけ欲しかったので2.5ドル。

トマトもいろんな種類あるが、大体3ポンドで5ドルとかで売ってます。
そそ、玉ねぎも一袋買いましたよ。どのぐらい重さだったかな。。10ポンドぐらいあったかしら・・・払ったのは7ドルでした。

安いでしょう!しかも新鮮だよ!
スーパーよりも新鮮なので本当についつい買ってしまう。

お蔭様でここの冷蔵庫が大きいから本当に助かったよ!

もうそろそろここのクレジットカードもできるので、そのときZipCar(時間単位で計算されるレンタカー)を使ってもっと遠いところまで買い物できるの。楽しみだわ~

COSTCOとかにも行きたいからね~



Speaking of food, let's not just talk about restaurants. Grocery shopping is equally important when you live in a place.

When we first moved to Boston, we had no idea where to shop. Without a car we have limited alternatives so we usually just shop at places that are close to us or at least where we can get to by train.

So far we've been doing a lot of shopping at the following places.

1. Shaw's (sorta like a Safeway?)
2. Star (under the Shaw's chain, same thing)
3. Super 88 Market (a Chinese run supermarket where we shop for Asian stuff)
4. CVS (similar to London Drugs)
5. Hay Market (farmers market by Quincy Market that opens Fridays and Saturdays)

Well there are a lot other places out there like Trader's Joe, Market Basket (?), Costco, some Korean and Japanese grocery shops. But we still haven't been to those cuz' we can't go too far without a car.

At this moment we're happy with the produce shopping at Hay Market. It's just so cheap we keep buying every time we go there.

Last week we got a water melon for USD2.00 and a box of mango for USD4.00.

Things are generally half or less the price you'd pay at a supermarket and it's much fresher!

Thank to the size of the fridge we have at home we can buy many more different things now.

I can't wait till we get our local credit card in, then I can activiate a Zip Car account and go around with a car to somewhere further out! heehee

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

Mango Salsa in tortilla cups

2007年07月09日 06:05

日本ではハーブとか高いので、洋食を作るには高くつきます。
アメリカにいると、自然に材料からシフトして、洋食ばっかりです。
ていうか、本当はまだ和食の素材を買出しに行ってないから作れないの。味噌もない状態です。幸い主人が全然平気なので、普通に食べてくれます。

昨日家でパーティーを開きました。特にたいした集まりじゃないですが、おつまみのような食べ物をいろいろ作った。忙しかったので、写真を撮ってないけど、今日になって残ってるサルサでこれを再現して写真を撮りました。

350453330503_0_ALB[1].jpg

ここではメキシコ料理が普及されているので、家でもNachosとかサルサ(Salsa)をつけて食べます。

昨日自分でSalsaを作りました。本当は2種類作ったが、写真はマンゴー入りのMango Salsaしか写ってません。

作り方はとても簡単:

材料:
トマト
玉ねぎ
マンゴー
ライムジュース
塩、胡椒

①以上の材料を全部サイコロ状に切って、トマトだけはもっと細かくきること。
②混ぜてから冷やす。食べる直前に出して、スプーンでチップに乗せるだけです。

結構好評だったよ~♪



Made some mango salsa for our small party at home last night.

It's so easy and yet so delicious! Hubby's friends loved it!
I made 2 different kinds, one without mango and instead I used cilantro to give it some punch. Both sold well. (^^)

Ingredients:
tomato
onion (or red onion if available)
lime juice
salt, pepper, sugar (optional)
mango (or chopped cilantro)

Just cut everything into small cubes and mix them together.
Chill and serve on tortilla chips or scoops.

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

Kabia's

2007年07月07日 21:33

店名/Name of restaurant:Kabia's Italian Cuisine
ジャンル/Category: イタリアン / Italian
場所/Location: North End, Boston, MA
値段/Price: $$$(50USD~)
雰囲気/Atmosphere: ★★★☆☆
味/Food: ★★★☆☆
サービス全般/Hospitality:★★★☆☆
全体/Overall: ★★★☆☆

239532120503_0_ALB[1].jpg

感想

どうなんだろう。
7月4日はアメリカのインディペンダンスデーだった。ボストンではとても素敵なセラブレーションがあるので全国から観光客が集まるらしい。

その日、夜には花火があるため、友人と集まる約束して、晩御飯は久々North Endに行こうと私が旦那に提案した。

あいにくほとんどの店がお休みだったので、選択が少なかった。前回行ったとき行列ができてた(?)店があったため、そこに入ることにした。

本当にこの店だったか分からないけど、とりあえず食べようと旦那が行っていたので、こんなものを注文した。

前菜:ソフトシェールクラッブ$13(脱皮している蟹)、ムール貝$9
107412120503_0_ALB[1].jpg 985712120503_0_ALB[1].jpg

私的には蟹が美味しかった。グリルした蟹がマンゴーサルサと一緒に食べるのも甘酸っぱいで新鮮でした。

ムール貝は普通かな。自分でも作れる一品なので要求が高いかもしれないけど。まぁでもMcCormick'sよりは美味しかった。

メインは:Filet Mignon$33 と Duck Breast$26
892212120503_0_ALB[1].jpg 179032120503_0_ALB[1].jpg

これは失敗だったかな。
特徴はとにかく甘い!
フィレのほうはまだ普通に美味しかったかもしれないけど、旦那が完食できなかった。ダックはドライフルーツと一緒に作ったものなので、本来は美味しいが、私はこういった料理に慣れてないせいがその甘味が苦手です。無理やり肉だけ食べたが、苦しかった。気にかかってるのは、この値段を払わせるのに、マッシュポテトを使うのがちょっとどうかな。しかも、本日のお勧めのフィレはもともとサツマイモと一緒にペアになっていたはずだが、6時前に注文したのにもうないと言われて。値段差があるのに、ないなら、メニュに書くな!と思った!

今回は上記の料理とワイン1杯ずつで、チップ入りで113ドルでした。この味でこの値段じゃ払いたくないと思いました。前回行ったEUNO(まだアップしてない)と比べたら全然違うわ。

サービスは普通でした。祝日でバイトが来ていたかもしれませんが、お水をこぼしたり、皿を割ったりして少し違和感もしたが、とにかく一度だけで十分なレストランになったかな。



Went to North End again hoping we could have a real fancy dinner before the fireworks.

Unfortunately, most shops were closed and only a few were open. Without too many choices, we followed our memory and went to this place that we thought had a long line up the last time we went.

But we had the slightness idea that we actually made a big mistake.

Well, the food was so so. In fact I liked the soft shell crab on mango salsa (but it was not quite Italian, rather fusion actually).

Steamed mussels in lemon sauce was acceptable. Better than the one we had at McCormick's. But overall I would rate it 5 out of 10 since I could make similar dish at home.

As for entrees, we ordered filet mignon with sweet potato (a daily chef's recommendation). But soon after we ordered the server told us they ran out of sweet potato and would replace it with potato and we could choose from mash potato or wedges. I mean, the cost of the 2 potatoes are very different and the reason we picked that was because of the unique combination. We were in the restaurant at 6pm, it's just non-sense to tell us they ran out. If they didn't have it, just don't write it on the menu to begin with!!! I was disappointed about that.

Anyway, I ordered duck breast with a dried fig and nectarine sauce.

Sounds interesting eh? But the flavoring was way below expectation. The filet mignon was ok. I mean, how wrong can you go with it?! As for the duck breast, the sauce was just too sweet. I drank a whole glass of water with a sip after each bite of the duck!

Anyway, I won't be too harsh. Maybe it's just the American's taste. But I personally didn't like it. Hubby didn't either. We had some good food at EUNO last time but not at this restaurant.

With a glass of wine for each of us, we paid $113 in total including tip. For that price, I would have gone to a different place.

Won't go back again.

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

Modern Pastry

2007年07月05日 23:07

この前チーズケーキを紹介したが、昨日またイタリアンタウンに行って、そこの有名なベーカリーに行ってきました。

店名/Name of restaurant:Modern Pastry
ジャンル/Category: イタリア菓子 / Italian Pastry
場所/Location: North End, Boston, MA
値段/Price: $$(3USD~)
雰囲気/Atmosphere: ★★★☆☆
味/Food: ★★★☆☆
サービス全般/Hospitality:★★★☆☆
全体/Overall: ★★★☆☆

modern Pastry


感想
この店は常に行列ができる程人気みたい。
昨日はCannoliを食べたかったのでそれを狙って並んでました。
買ったのはBlack&White Cookie, Cannoli with chocolate dip と hazelnut flavored nugat chocolate bar:

287312120503_0_ALB[1].jpg 365722120503_0_ALB[1].jpg 201622120503_0_ALB[1].jpg

パッケージはまぁまぁ大雑把。普通は紙で包んで手渡しだけど、量があったので、箱に入れてくれた。まぁ、これはこれで可愛いと思うけど。大体日本では包装が多すぎだもんね。
881322120503_0_ALB[1].jpg 916122120503_0_ALB[1].jpg

店内の商品はこんな感じ:

179612120503_0_ALB[1].jpg 303112120503_0_ALB[1].jpg 485812120503_0_ALB[1].jpg


187322120503_0_ALB[1].jpg 379422120503_0_ALB[1].jpg


ショーケースに大量な商品を並んでいる。日本と違って作りもそんなに丁寧じゃない。もっと自然な感じ。

味はね。。。なんというかな。甘い!
それぞれ本来美味しいけど、どれも甘味を半分にしたらいいかなぁ。。。

特にヘゼルナッツ味のチョコバーが一口でもう糖尿病になるじゃないか!と思ったぐらい甘かった。(><)

Cannoliはそんなに甘くなかったが、普通でした。旦那もクッキーを食べ終わってからお水をたくさん飲んで、2軒目に行くのを諦めた。へっへっへ

あ~、やっぱり自分で作るのが一番かもね。。。



I mentioned there is an Italian Town in Boston. Yesterday we went again and one of our missions was to try out some of the authentic Italian pastries.

We went to this nice shop called Modern Pastry. It's always filled with people and you can really tell how popular it is just by looking at the crowd.

This time I wanted to try their cannoli, and on top of that we got a black & white cookie (soft cookie), and a hazelnut flavored nugat chocolate bar.

I knew they would be sweeter than usual but to our surprise they were just TOO SWEET! Well the cannoli and the cookie was still alright. But the nugat bar was just too much sugar. I felt as if I'd get diabetes just from eating 2 mouthful of it.

To be honest, all of them were quite tasty, only if they could reduce their sugar level by half.

The water we had came into handy. We drank so much trying to dilute everything. hahaha

Wanted to try another pastry shop but we just had to give up. Maybe another day...

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

Fresh salad with mango, home made Uki style chicken noodle soup

2007年07月04日 23:30

最近旦那のお弁当を作ったりしています。
私が昼ぐらいに持って行って一緒に食べてからジムに行くので、暖かいうちに食べることができます。

容器は普通のZiplocボックスなので、見た目はちょっと汚いですが、ご理解ください。

冷蔵庫にある野菜とチキンを早く使わないといけないなと思って、スープを作ることにした。Chicken Noodle Soupは北米ではよく食べられるものです。ヌードル(実はスパゲッティ)が入っているので満腹にもなるし、水分も摂れる一石二鳥だ。

スープにサラダだね!と思ってサラダ作りに~。

マンゴーがあったのでサラダにも入れてみました。

できたのはこんな感じ↓↓

445808710503_0_ALB[1].jpg
ドレッシングは適当にオリーブオイル、塩、ライムジュース、コショウで混ぜて使ったものです。

スープは普通の皿に入れたらもっと綺麗ですが、まぁ、こんな感じです。
236118710503_0_ALB[1].jpg

材料は:
チキン胸肉
セロリ
にんじん
とうもろこし
玉ねぎ
トマト(ちょっとだけ)
スパゲッティ

味付けは塩と胡椒だけ。

超簡単でしょう?!
味も美味しいよ!(^^)

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

Spicy Guacamole Pingles!

2007年07月03日 23:41

これって面白くない?

スーパーで見たから迷わず即購入!
アメリカではメキシコ料理がとても普通に食べられているので、チップまで影響があるみたいですね。

883793899403_0_ALB[1].jpg

中身ももちろん緑色!

165093899403_0_ALB[1].jpg

アボカドの味もするし、スパイスもきいていて新鮮な味で面白かったよ。



Those of you who like Mexican food, how about some spicy guacamole pringles?!

The package itself looked interesting enough I couldn't resist from getting myself some.

Taste wise, it was pretty ok. The green appearance made it a real look of avocado and the spices added well. Not exactly spicy but kindda interesting.

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

アメリカンスタイルクッキー / Chewy Oatmeal Cookies

2007年07月02日 22:25

数ヶ月の間何も焼いてなくてちょっとお菓子つくりを始めました。

荷物がまだ着いてないため、家にある道具(頂いたボールx1+フォーク)で作れるのは?と考えたら、クッキーぐらいかなという結論。

カナダに住んでいた頃良く食べたオートミールクッキー(Oatmeal)は日本であまり作ってないし、売ってるのもあまりないので、早速作ってみた。

基本的に、材料を買うとレシピがパッケージに印刷されています。
自分なりに改良していくと甘さも調節できるから簡単です。

381277400503_0_ALB[1].jpg

見た目は全然可愛くないけど、私はその歯ごたえが好きです。

材料も結構簡単:

shortening x 3/4 cup
Brown sugar x 1cup
egg x 1
vanillax 1tsp
milk x 1/3cup
oats x 3cups
flour x 1cup
baking soda x 1/2tsp
salt x 1/2tsp
cinnamon x 1/4tsp
chocolate chip x 3/4cup
chopped peacan x 3/4cup

チョコレートとかはレーズンやくるみなどをに入れ替えたりするのも美味しいはずです。

本当に10年ぶりのアメリカンスタイルクッキーだけど、まぁまぁ美味しかったよ。オートミールが入ってるので、体にもいいし、おなかもいっぱいになるし、バタークッキーよりはいいかなと個人的に思っています。

気がついた人もいるかもしれませんが、北米では材料を量るのに秤を使うよりもコップばっかり使います。大雑把のところですが、細かく軽量しなくて済むので作業が簡単になる点にもあるよね。



Haven't baked anything for months.
Now that things are settled a little my hands are starting to itch.

Since I don't have my tools with me, I am pretty much limited to what I can do. But since I'm not really into baking anything fancy at the moment, some oatmeal cookies would do it.

Right now I only have a plastic mixing bowl that I could use for preparation. I'm pretty happy with the outcome.

I used to love oatmeal cookies when I was in highschool. Yeah you think that cafeteria cookie sucked? But I kinda liked it. Especially the chewiness. And the ingredients are pretty heavy when compared to other butter cookies. (Come on! At least they have oatmeal in them!)

Well here they are, don't look as cute as the French stuff, still quite tasty.

Ingredients listed above.

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/

お粥 / Chinese Congee

2007年07月01日 04:47

うちの主人はお粥に対して抵抗がある。

「お粥というものは病人のためにあるもんだ!」という

確かに、日本では美味しいお粥って存在しないかも。白粥に梅干を入れたりするのが良く見かけるけど、お肉とか、海鮮などを入れるのはまずあり得ない。

昨日ご飯大量に炊いたので、今日は久々お粥を作りました。

牛肉の炒めもの、そして海老、しょうが、薬味を入れました。

シンプルでヘルシーだし、旦那も頑張って食べてくれました。

226277400503_0_ALB[1].jpg




Hubby tends to avoid eating congee.
He believed it is not real food, or if he ever has to eat it, that would be when he is sick.

But that's only because he's never tried good tasting Chinese congee!

When we were in Vancouver, he tried some geoduck congee (one of my family favorites) in a restaurant and changed his point of view.

Since I made some extra rice I made congee for lunch today.

With some stir fried beef and seared prawns, it was simple and delicious. I'm glad that hubby liked it too.


ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/


最近の記事


上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。