スポンサーサイト

--年--月--日 --:--

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

トマト収穫しました~♪

2008年07月28日 06:39

この前買ったトマトが先週から赤くなってきました。
495655103603_0_ALB[1]

数日経って、もう完熟になったかなと思って収穫しました~♪
669565103603_0_ALB[1]

甘かった?と聞かれそうなのですが・・・生で食べなかったのではっきりと言えません。(^^;;
卵と一緒に炒めて食べたのですが、美味しかったよ~♪

明日からニューヨークに行ってきます。
数日留守になるので、家庭菜園のことで心配でこの前インターネットで自動で水をやってくれるツールを見つけました。

871365103603_0_ALB[1]

電気も何も使わずで済むので、結構楽です。
今日でテストの六日目、うまくいってるみたいで、いない間も安心できますね。(^^)b

572465103603_0_ALB[1]
スポンサーサイト

Natick Mall、Wrentham Outlet、豪雨、高速、tornado(?)

2008年07月27日 00:13

一昨日Natick Mallに行きました。
ボストン市内から車で40分ぐらいかかったかしら。
カーナビのお陰で迷いながらも無事に着きました。

モールの写真は・・・運転していたので撮れなかった(><)

途中高速代2.9ドルかかりましたが、何とか間違えて後払いカードも取ったりして面白い体験にもなりました。(本当は払いたくないけどね)

モールは結構広くてデパートが4つも入っています。平日だったので人があまりいなかったです。

147897592603_0_ALB[1]
863528592603_0_ALB[1]
特にセールでもなかったので、見ているだけでつまらなくなってきました。(^^;;

面白い発見といえば、Gilly Hicksというlingerieショップです。友人はA&Fの雰囲気がするねと言いましたが、調べたところ本当にその通り。A&Fの一つのブランドみたいです。さすが!

473428592603_0_ALB[1]
店内はライティングのデザインがとてもよくて気持ちよくぶらぶらできます。上品なイメージの中品物の値段はそれ程高くないです。

下着以外、ボディケアーの商品も売っています。
すごくカラフルで見てるだけで楽しいです。
528018592603_0_ALB[1]
ここのバックグラウンドは全てブラですよ~♪ (^^)b
624218592603_0_ALB[1]




見ているだけだと時間が勿体無いと思って、ランチを食べてから全く違う方向のWrenthamアウトレットに行くことにしました。

今回は高速使わず下道で行きました。途中豪雨になって皆ちょっとテンションが高くなった(何でだろう?)。

4時過ぎにやっと着きました。雨プラス平日だったかもしれませんが、人が少なかったです。
今回は買い物の欲が低かったので、前から買いたかったポーチや旦那用のお財布以外、面白いと思って買ったのはこれだけ。↓↓
Calphalon tapas pan (6.5inch) $12 after discount
d_l8106p[1]

小さくて可愛いと思って本当は2つもほしかったけど、そんなに安くないため1個だけ買うことにしました。このミニフライパンはわずか6.5インチでタパズには最適ですね。品質もよく(tri-ply!)、結構気に入った。今使っているフライパンもCalphalonのtri-plyなので、結構いいよ。

ぶらぶらしているとあっという間に8時になった。空を見上げると、雲がものすごく低くなってきて、しかも変なグレー/グリーンの色になっていました(ニュースで見たけど、tornadoが来る前の象徴の一つじゃない?!)、雹は降っていなかったけど、気持ち的にはちょっと怪しい状態でした。

が、店に入るとそれも忘れてあっという間に閉店時間の9時!!

夕食を食べて帰る途中、なんと高速で珍しい光景!既に11時前だったのに、空が明るくてどっか棒状の雲も見えたの。

この写真にちょっと似たような風景・・・
702880892603_0_ALB[1]

本当にtornadoかどうかは分かりませんが、今まで見たこと無い風景でしたので、印象に残ります。
小さいとき田舎に住んでいた頃、天気が変わる前に空の色が変わったり、昆虫が地面に出てきたりするのを良く見かけたので、その低くい「空」は決していい象徴じゃなかったね。

いろんな面で面白い体験がいっぱいいっぱいの一日になりました。(^^;;


Sel De La Terre

2008年07月26日 01:19

店名/Name of restaurant:Sel De La Terre
ジャンル/Category: French
場所/Location: Inside Natick Mall (check site for other locations)
値段/Price: $$$(Lunch USD25~)
雰囲気/Atmosphere: ★★★★☆
料理/Food: ★★★★★
サービス全般/Hospitality:★★★★☆
全体/Overall: ★★★★★


昨日大雨の中Zip Carを借りて友人と出かけてきました。
もともと農場見学に行く予定だったけど、連日の雨で歩きにくい状態になっているみたいで農場側からキャンセルの電話が来ました。

まぁ、車借りているし、室内でゆっくりできるところに行こうということでNatick Mallに行くことに!

モールについてはまた後日書きますが、先ずはその日のランチを報告したいと思います。

ていうか、あまりにも美味しすぎて、忘れないうちにアップしたいです。

え~と、昨日行ったのは、Natickモールの中にあるSel De La Terri というフレンチレストラン。

850238592603_0_ALB[1]
ランチはセットメニュもあって、21ドルです。

私達3人とも最初はセットメニュにしようと思ったけど、結局他のものにひかれて・・・
840238592603_0_ALB[1]


注文したのは・・・↓
grilled steak frites with red wine-shallot reduction (came with rosemary pomme frites)
Super tender hanger steak went so well with the sauce! And I loved the rosemary pomme frites too!
566138592603_0_ALB[1]

pan roasted tilapia with chorizo, polenta
The fish was mild. The tomato based broth was sweet with enough tartness. Was pretty unforgetable.
627318592603_0_ALB[1]
The bread they served was great too. I can't remember when I had bread that I liked so much the last time. There were bread with fig, blueberry(?), rye, and plain but seasoned with sea salt. All very delicious!
290218592603_0_ALB[1]
The interior was very comfortable (maybe it was a weekday, so it was not noisy at all)
you can also sit outside (though inside the mall) for some sunshine
202418592603_0_ALB[1]

Dessert time!
We ordered the sampler for the 3 of us.
It came with mini creme brulee, fondant chocolate, vanilla ice cream, blueberry bread pudding (in brioche), fresh fruit & custard in a glass). All were great!
139028592603_0_ALB[1]

For all that, it was about $24 or so per person (we didn't order drinks). Not too bad for the quality of food and service they provided.

久々の美味しいランチで大満足でした。(^^)b

They set up a corner to sell take out baked goods and coffee too if you just want to try their bread.
602418592603_0_ALB[1]

J.P. Licks

2008年07月21日 21:05

店名/Name of restaurant:J.P. Licks
ジャンル/Category: Ice-cream
場所/Location: Newbury Street, Boston
値段/Price: $(USD4~)
雰囲気/Atmosphere: ★★★★☆
料理/Food: ★★★★☆
サービス全般/Hospitality:★★★★☆
全体/Overall: ★★★★☆

Went for some icecream the other day at JP Licks.
There are actually quite a few of them in Boston. I saw one on Harvard Street close to Coolidge Corner, and also one in Cambridge close to Harvard Bookstore.

The one I went to is on Newbury Street close to Hynes Convention Center Station of the Green subway line.

757866072603_0_ALB[1]
It was a hot day and there was a short line inside the shop.
480656072603_0_ALB[1]
That's their menu
444946072603_0_ALB[1]
I was a bit surprised to see this attached to the counter when we proceeded to our ordering station. 25 cents for using the bathroom!!!
237256072603_0_ALB[1]
This is what I ordered. An ice-cream soda
908266072603_0_ALB[1]
This one is actually with root beer. I ordered vanilla ice-cream to go with it.
939856072603_0_ALB[1]
It was almost $5 but I guess the portion was fairly big.

I personally liked it better than cold stone ice-cream.

Belmont Farmer's Market

2008年07月21日 20:49

夏になるといろんなfarmer's marketを楽しめます。
地球の歩き方を読むとHay Marketが有名と書いてありますが、実はローカルの方々にとってはいまいちの存在だそうです。

個人的には、安いので、そこも好きですが。買って直ぐに食べないと腐ってしまうものがほとんどなので、最近あまり行っていません。

ヴォランティア先の近くにBelmont Farmer's Marketが毎週の木曜日にあります。本当にローカルの農場からの野菜を沢山買えますので、とても新鮮です。しか~し、値段は多少高めかな。でも、ローカルfarmersを応援すると言う気持ちで買う人も沢山。

規模そんなに大きくないですが、必要な野菜やチーズ、そしてジャム、ハーブ類、パン、卵と肉まで買うことができますよ。

734424791603_0_ALB[1]
251034791603_0_ALB[1]
876804791603_0_ALB[1]
921234791603_0_ALB[1]
先週珍しくアジア系の野菜も見かけましたので、ものすごく新鮮な「通菜」(空芯菜)、葱、きゅうりなどをかってきました。
そこで、面白い野菜を見つけてそれも買ってみることにしました。
960845272603_0_ALB[1]
名前はもう忘れたけど、結構可愛かったし、試食したところなんか食べたことあるような味で、美味しかったです。サラダにも加えることができます。
716735272603_0_ALB[1]
塩と油だけで炒めて食べたら・・・
634489672603_0_ALB[1]
あれれれ、これって、「豆苗」の味じゃん?!とやっと分かりました。

でもね、いつも買っている「豆苗」とちょっと違うかなと思うし、似たようなもの2種類もあったし、本当に「豆苗」かどうか良く区別できません。味はそのままだけどね。
もしかしたら、いつも売っている「豆苗」は葉っぱの部分だけ売っているから、上の花と芽が出る前に既に収穫しているかもしれません。
「豆苗」が大好きなので、機会があったらまた買おうかなと思います。(^^)b

Belmont Farmer's Market
時間:木曜日午後2時~5時
場所:Macy’sの裏にある駐車場

The Upper Crust Pizzeria

2008年07月18日 07:15

店名/Name of restaurant:The Upper Crust
ジャンル/Category: Pizza
場所/Location: Harvard Street close to Coolidge Corner, Boston
値段/Price: $(USD3.25~)
雰囲気/Atmosphere: ★★★☆☆
料理/Food: ★★★★☆
サービス全般/Hospitality:★★★☆☆
全体/Overall: ★★★★☆

安くて美味しいピザなので、常に人がいっぱい。
690776072603_0_ALB[1]
Daily Slice:$3.25 (spinach, garlic, mushroom) Very good!
146166072603_0_ALB[1]

去年ビーコンヒールの辺で食べてまぁまぁな記憶が残っていたのですが、昨日再び(違う店舗だけど)食べて全く印象が違う。

美味しかった!2枚ぐらい食べれたかもしれません。(^^

ホールは12ドルぐらいで、Lサイズは15ぐらいでしたかな。
3人でSホールを注文するのが一番いいかもしれません。

Good cheap eat! The one on Harvard Street by Coolidge was better than the one in Beacon Hil(I think).

If you were to pay for a slice of pizza, try this place. I'm not sure about you but I love thin crust pizza. =)

Le's

2008年07月18日 06:56

店名/Name of restaurant:Le's
ジャンル/Category: ベトナム料理 / Vietnamese (pho...etc.)
場所/Location: by Harvard Square, Cambridge, Boston
値段/Price: $(USD10~)
雰囲気/Atmosphere: ★★★★☆
料理/Food: ★★★★☆
サービス全般/Hospitality:★★★★☆
全体/Overall: ★★★★☆

The sign is small but it's inside the brick building.
625722181603_0_ALB[1]

535026102603_0_ALB[1]

Cheap, good pho (not as good as ones in Vancouver, but good enough), ok spring roll (the dipping sauce is too sweet). Good eat! I could go there for dinner 3 nights a week.
Seafood pho
532116102603_0_ALB[1]
#15 pho (as in the "a bit of everything" pho) Soup base was good.
258816102603_0_ALB[1]
Salad roll was good, but the dipping sauce was too sweet (American style...can't help it)
784426102603_0_ALB[1]

ここのフォーは美味しかったです。
ベースになるスープが美味しかったし、麺も美味しかった。
飽きないぐらい週3回ぐらい通ってもいいかも?(^^;
お勧めです!

Much better pho than Lemon Grass in Collidge Corner.

DOK BUA -- Coolidge Corner/Harvard Street

2008年07月18日 06:42

最近そこそこ外食していて、全くアップしていないので、今日頑張って簡単にアップしようと思います。

まずはタイ料理のDok Bua

店名/Name of restaurant:Dok Bua
ジャンル/Category: タイ料理 / Thai food
場所/Location: Coolidge Corner/Harvard Street--Boston
値段/Price: $(USD10~)
雰囲気/Atmosphere: ★★★☆☆
料理/Food: ★★★★☆
サービス全般/Hospitality:★★★★☆
全体/Overall: ★★★★☆
803356072603_0_ALB[1]
ここはタイ料理教室の先生が紹介してくれた店です。
アジア人の味にも配慮して甘すぎない味が味わえます。

アメリカ人は甘口が好きなので、結構口に合わないものが多いです。

ここはまぁまぁ美味しかった。

店内雰囲気:
743946072603_0_ALB[1]
Green Curry set Dinner
263766072603_0_ALB[1]
Pad Thai Set Dinner
862566072603_0_ALB[1]

Green curry was not sweet at all, very authentic. I didn't try the pad thai but my friend said it was pretty good.
I would go there again if I crave for Thai food again. =)

ボストンでTに乗るときの注意事項

2008年07月17日 22:11

ちょっとしたボストンでの生活情報を書こうかなと思って電車について書くことに・・・

ボストン市内は地下鉄やバスがあって、留学や仕事などで短期滞在するには車を買わなくても大丈夫です。
ここの地下鉄は「T」という愛称があります。

362422172603_0_ALB[1]
日本と違って、時刻表というものはありません。(まぁ、この点については日本の時刻表が珍しいと思いますが。)

地下鉄のラインはグリーン、レッド、オレンジ、ブルーとシルバーと分けられています。(これで一応全部?)

そんな中、地域で分けられ、オレンジラインは多少治安の悪い(?)地域まで走るので、乗客の服装やマナーを見ると明らかに差を感じます。でも、決して乗っちゃういけないことじゃない。最近South Endという地域が人気になってきて、美味しいレストランなども増えてきて今度時間があったら行って見たいと思っています。

シルバーラインは実は地下で走るバスラインです。(Tじゃないけど、一応乗り続きができるので書いておきました)

ブルーラインは空港や水族館に行くときよく使う。ものすごくアンティックっぽい列車がほとんどで、最近新しい車両も見かけます。(Tで空港に行くのが一番安い交通手段です。荷物が多いとき乗り続きの際ちょっと大変ですが、タクシー使うよりもTが好きかも?)

レッドラインはハーバード、MIT方向(Cambridge市)と繋がる路線です。車両も多くて乗る人も多い。自転車を持ち込みOKです。

グリーンラインは2車両のみの列車です。週末になると1車両だけで走ってるときもあります。B,C,D,Eラインに分けられ、それぞれ違うところに行くのですが、全て途中まで同じ路線を走ります。Boston University、Boston College方面はBラインを利用。そのため、学生がほとんどでものすごく賑やか!

野球を見に行く場合、B,C,Cラインいずれを利用してもFenwayまで行けます。(EラインはFenwayまで行かないので要注意)

そこで、グリーンラインは途中から地上に上がりますので、スピードも遅いです。信号待ちがあるので、いつもいらいらします。(特にBライン)

そこで、注意事項です!

ボストンの地下鉄は、いきなり快速 (Express) になったりすることがあります。なので、乗っているときに車掌が何かを訳分からないことを言っていると聞くと、先ずは周りの人の反応を見ましょう。Bラインの場合はOutbound(Boston College方向)Washington Streetという駅からいきなり終点まで行くことが多いです。そして、Inbound(ダウンタウン方向)だとPacker’s CornerからいきなりBU Centralまで快速になることもあります。そういうときは降りて次の列車を待てばOKです。払いなおすことも必要がありません。

レッドラインもHarvardからAlewifeまでExpressになったりすることがります。とにかく、どんなラインでもその可能性があるので、放送を無視せずに注意したらいいと思います。

939022172603_0_ALB[1]

個人的には、グリーンラインの駅がほとんど地上にあるため、駅もちゃんとなくて冬や雨の時は結構大変です。そして、信号が多くて車で15分しかかからない距離が軽く30分もかかってしまいます。住む場所を決めるときは交通手段も慎重に検討して決めるのがいいでしょう。

話を変わりますが、最近ボストンでも猥褻事件が増えてきましたので、夜は一人で歩くときは気をつけたほうがいい。駅と家の間暗い道を通らないといけない場合は、常に周りを確認しながら歩いたほうがいいと思います。

Clam Chowder Fest (July 6, 2008)

2008年07月13日 01:03

I mentioned I went to the Boston Harbor Fest last weekend when I wrote about visiting Bunker Hill the other day.

493954042603_0_ALB[1]

964634042603_0_ALB[1]

Here are the pictures from the Clam Chowder Fest at Boston Harborfest. It took place right outside the Government Center station of the green line. 7 restaurants took part in this event to compete for the title of "the best clam chowder" in Boston. 3 times winners are put on the hall of fame list and are no longer eligible to compete.

This year, Christopher's, Omni Hotel, Daily Grill, Farmer Browns, The Daily Catch, The Oceanaire, and The Chicken Bone were in the competition. I tried and compared all of them and voted for my favorite!

Just a quick look at the chowders...
Christopher's booth was located closest to the entrance so my friend and I started from there. It had the longest line and they gave out stickers to people in line to keep them busy. Their clam chowder was light and had a lot of herb in it. I personaly don't like very thick and creamy things so it was my personal favorite. (I actually went back for 2nd's!)
872944042603_0_ALB[1] 274634042603_0_ALB[1] 511024042603_0_ALB[1]

Daily Grill. I thought is was very ordinary. Was it the one I found a bit sour?? Can't remember correctly...
982834042603_0_ALB[1] 638224042603_0_ALB[1]

Omni Hotel. It was thick and rich with cheese in it. Not bad but not exactly my cup of tea.
332814042603_0_ALB[1] 807334042603_0_ALB[1] 998234042603_0_ALB[1]

Farmer Browns. As the name says it all, lots of delicious vegetable in this chowder. It was a very hearty home made style clam chowder that many people will consider as a comfort food. It was my 2nd pick.
926724042603_0_ALB[1] 292634042603_0_ALB[1]

The Daily Catch. Well, I was wondering why this Italian restaurant would be in this competition and still am puzzled. heehee
Their chowder was really thick. I felt bad but I couldn't finish all of it.
252854042603_0_ALB[1] 529834042603_0_ALB[1]

Oceanaire. I've heard about this restaurant from some locals so I was really looking forward to it. But to my disappointment I didn't like the flavor and texture.
101844042603_0_ALB[1] 429644042603_0_ALB[1]

The Chicken Bone. I was skeptical when I saw the name of the restaurant. I mean, what does chicken has to do with clam chowder or seafood in general? But it did LOOK really delicious with lots of clam and veggies in it. Unfortunately I could not finish it all. I can't remember correctly but I think it didn't taste fresh and the flavor was a bit strange to my liking.
127334042603_0_ALB[1] 559754042603_0_ALB[1]

Turner from the hall of fame. It was the 2nd best out of all chowders that I had that day. But it's already won 3 times thus not here to compete. It was a light but flavorful chowder with just enough of vegetables and clams in it.
646264042603_0_ALB[1] 404054042603_0_ALB[1] 412454042603_0_ALB[1]


The weather was wonderful but a bit hot when we went. After a few chowders we decided to sit down and rest a little bit. There was an area with some chairs where you can sit down and enjoy the performance of a live band.
103854042603_0_ALB[1]

We also saw many friendly Blackberrys walking around.
663264042603_0_ALB[1]

Other than just clam chowder, there were a few booths set up outside the venue. We had our picture taken at the Comcast booth. There were also other booths giving out food and toys. We got free diet Pepsi Max.
973954042603_0_ALB[1] 756764042603_0_ALB[1] 486264042603_0_ALB[1]

I really like him!
320634042603_0_ALB[1]

Phillsbury was attakced by Blackberry and they started wrestling!
834264042603_0_ALB[1]

It was not as crowded as I've imagined. And it was interesting to have the oppourtunity to actually compare different clam chowders. Would recommend going to this event.

focaccia

2008年07月11日 12:31

I can't believe I actually ate dinner at 11 at night! Guess that's how I gained weight huh! ;p

I was reading a friend's blog and got inspired to make some bread. Then I ended up baking these focaccia breads.

290745052603_0_ALB[1]


At first I wanted to bake some plain focaccia with salt and rosemary. But since they would end up as snacks for hubby, I decided to make it more flavorful and topped them with some bacon, fire roasted red pepper, corn, and four cheese. I guess they are closer to mini pizzas than focaccia. hehe

It was my first time using my Kitchen Aid mixer for the bread dough. Everything turned out great and it took less than 5 minutes to do the job. Maybe I should make better use of it to make more fun stuff.



今日は久々効率的な一日になりました。
旦那のおやつになるパンを焼こうと思ってフォカッチャにしました。

成形のとき、トッピングを加えて最終的にピザになってしまいました。(^^;;

250gの粉を使って5つしかできなかったので、あっという間になくなりそうですね。
(1個は既に私のお腹の中に~)

今回は初めてKitchen Aidのミキサーを使って生地を捏ねました。ホームベーカリーより全然早かったのでこれからもっと活用しようと!

Bunker Hill Monument

2008年07月07日 23:29

この週末はインディペンダンスデーで様々なイベントがあって、昨日友人とHarbour Festに行ってきました。
その前にちょっと一人でBunker Hillに行くことにしました。

Bunker Hillとはアメリカが英国植民地時代に独立のために戦った戦闘の一つ、Battle of Bunker Hillで知られている。私は歴史あまり詳しくないので、詳細はWikipediaをご参照ください。

Bunker HillはCharlestownにあって、Tで行く場合はオレンジラインのCommunity College駅

494710532603_0_ALB[1]

駅から出るとすぐmonument見えて、徒歩10分弱の距離です。
438989432603_0_ALB[1]

やっと辿り着いて、人が多いでしょうと思っていたが、そんなに人がいなかった。
712799432603_0_ALB[1]

なんか雰囲気の良さそうな人がいる!と思ったら、昨日は再現の練習日だったと教えてくれました。
時間が合わなかったので練習は見れなかったですが、写真だけは撮らせていただきました。
849010532603_0_ALB[1]

679010532603_0_ALB[1]

折角ここまで来たと思って、monumentを登ることに!
294階の高さと読んで、「まぁ、このぐらいは大丈夫でしょう~」と軽く思いました。
入り口で降りてきた人に会って「Have fun~~!!!」と言われました。
454710532603_0_ALB[1]

いつもジムで階段を登っているので、あっという間に半分以上登って・・・
498110532603_0_ALB[1]

楽勝!と思ったそのとき、足がどんどん重くなってきて、階段もきつくなってきた。

太ももの筋肉が「麻痺」し始めて、登っても疲れる、止まっても痛い状態になってしまいました。(汗)
そんな不器用な私は「一貫して一気に登ろうよ~~」と自分を応援しながらやっと最後の70+階を登ってトップに着きました!!♪

既に足が震えていて90歳のおじいちゃんのようになったが。(><

でも、周りの人も皆同じだったので、それを見てちょっとほっとしました。(私だけじゃないよね!はっはっは)

景色はこんな感じ↓
ハーハー言いながらずっと座り込んでいる観光客。

602000532603_0_ALB[1]


昔鉄砲をここら辺において発砲したでしょうかね?
614599432603_0_ALB[1] 102899432603_0_ALB[1] 810200532603_0_ALB[1]

5分ぐらい滞在して降りることに。
降りるときも違う筋肉を使ってものすごく長い294階でしたが、なんとなく無事に降りてきました。
653020532603_0_ALB[1]

フッと見上げたら、は~、結構大変でしたね。15分でジムで30分の運動よりも疲れました。
昔の軍人はもっと大変だったでしょう。。。

こうやって今朝起きて足の筋肉痛がものすごく気持ちいいレベルにエスカレートしてきました。(><)

去年バスツアーでCharlestownを通りかかったが、散策できたのが初めてでした。
こここそNew England!ものすごく雰囲気良くてヨーロッパっぽい町並みでした。Cambridgeよりずっと綺麗で上品な感じがしました。(まぁ、イギリスでも汚い地域があるけどね・・・)

660420532603_0_ALB[1]

The little princessというアニメ(映画版もあり)を見たことがある人は同感するかもしれませんが、どっかで主人公の女の子が出てきそうな雰囲気です。

で、ちょっと面白いと思いましたが、家の番号はこんなのも見かけました↓↓
582210532603_0_ALB[1]

後からできた家のかしらね。



Went to Bunker Hill and climbed the monument for the first time.
If you've heard of the "Battle of Bunker Hill" or saw the famous painting then you may recall part of the story. If you wish to read more about it, feel free to refer to Wikipedia.

I was lucky to see a group of people in their traditional costumes. As I was told it was their monthly practice for the reenactment. Unfortunately I didn't get to see the rehersal itself but it was good enough to take a few pictures of them.

The climbing part was tough. At first I thought 294 steps was nothing, and I climbed up half way through in no time. But as I went up further my legs got heavier and the stairs got steeper (I felt that way at least). I was all exhausted and sweaty by the time I got to the top. Everybody there was out of breath like myself (that made me feel better! haha). A young guy sat there and said they should install an elevator in there. Oh that reminds me of Osaka Castle!

Anyway, coming down was equally tough for my legs and by the time I got to the bottom my legs were shaking like a 90 year old and was almost unable to walk straight. hahahaha

Charlestown, where bunker hill is located, is a true New England neighborhood. It could confuse you of being in Europe. And it's very clean (at least where I was walking), unlike Cambridge. Would love to explore this area more.

Different types of crepes

2008年07月06日 01:46

I took a crepe lesson with a friend 2 weeks ago.

It was taught by the very same instructor who taught the French Cooking class that I took previously. As usual, she prepared wine and more than enough food for everyone. It was a fun night experiencing the different types of crepes.

We usually think of crepe as dessert. But there are many different types of crepes, though I'm still not very used to it, savory ones are also very popular.

This is a rye crepe with smoke salmon, red radish and cream cheese with dill filling.
503165791603_0_ALB[1]

Our instructor prepared 5 or 6 different kinds of batter for us to taste (and make). Each was different and I enjoyed them all very much. The use of not just buckwheat but also corn, rye, whole wheat, orange zest, herbs...etc. in making the batter to match with different fillings was something new to me.

I particularly liked the sweet batter with herbs. It was delicious and went well with simple fillings like tomato and cheese. Other than just wrapping it into a cone (that's the very typical scene we see in Japan), we also baked some with cheese, ate some like an open sandwich, and so on and so on. .

We wrapped spinach and cream sauce(close enough) filling in a buckwheat crepe, rolled them up and topped it with some cheese and baked for 15 minutes.
552635791603_0_ALB[1]

If you wonder how it looked it, this is it. Rich in flavor so it's really a dinner dish to me.
595265791603_0_ALB[1]

We had a lot of fun making our own crepes. We started off with some fairly thick and ugly looking crepes but we improved as we made more and were able to achieve making thinner ones towards the end of the lesson. The next thing would probably be to bring home a crepe pan and start making them at home! haha
988955791603_0_ALB[1]

There were so many crepes that we couldn't finish trying every single type so we brought some home for the next day. Here we have a whole wheat or buckwheat crepe with ham and cheese, the other one is a corn crepe with chicken filling (see below). I also brought home some crepe suzette for hubby.
984865791603_0_ALB[1]

158955791603_0_ALB[1]

Actually speaking of the crepe suzette we made, there was a little incident while our instructor was playing with fire. With a bit too much grand marnier in the pan, the flame got a bit aggressive and caught on her hair (just a little bit). So we learn not to be too greedy or we'd have a new hair style by the time we can sit down to taste our crepe suzette.

Boston 4th of July Celebration

2008年07月05日 12:22

今日はアメリカの誕生日。
ボストンではBoston Popsのコンサートと花火があります。
去年は大雨の中Harvard Bridgeから見ましたが、結構近距離から見れたので迫力があります。
今年もみに行く予定だったけど、やっぱり行くのをやめました。

ボストンドットコムからの画像です。
499w[1]

今年の花火はテレビでみても感動しました。
やっぱり音楽が聞こえたほうがいいですよね~♪
現場で見るのが迫力を感じて結構いいですが、ソファに座ってフルーツを食べながら見るのも悪くないかも。(^^)b

そろそろ寝ようかな・・・




It's 4th of July, America's birthday.

There are lots of celebrations and events going on. Was actually planning to go see the fireworks but decided to come home after dinner.

I still remember how crowded it was in the rain last year. And how long it took us to get on a train to come home. But it was still fun.

The weather was good this year. Not sunny but at least it didn't rain at night. We watched the show on TV and could actually hear the fireworks in Newton. I like the sound, I liked the sound of the fireworks of Tenjin matsuri back in Osaka too. =)

It felt good to be able to sit in my sofa while watching the show with background music and everything available.

塩 / Salt

2008年07月03日 21:59

我がキッチンでは3種類の塩を使っています。
546593322603_0_ALB[1]


普通の塩、海塩、そしてKosher Saltという種類(実はただの粗い塩だけどね)です。

去年フランスに行ったときモンサンミシェルから当地の塩も買ってきました、確かに料理も違う味がしたので、料理によって違う塩を使うと味も奥深くなるんだと実感しました。

しかし・・・種類が多すぎて使い方も全く分からないのでそこまで研究する精神がないと思います。(^^;;

とにかくこの3種類で頑張っています。



These are the 3 different kinds of salt I've been using at home.

Regular salt, sea salt, and kosher salt.
kosher salt sounds like something that's kosher but it's actually just normal salt that's not as fine (smaller rock salt). They call it kosher in America because they make things kosher.

There are so many different kinds of salt available out there but 3 is enough for me at the moment. I yet have to learn to maximize their flavor in different cookings.

Blueberry muffins

2008年07月02日 22:20

I bought some blueberry the other day and thought I could make some blueberry muffins. So I searched for a recipe online and found one with over 2000 positive reviews.

All the feedbacks were so great that I've just gotta try it. Turned out like this...

428947312603_0_ALB[1]


Looking good right?! (^^)b

The crumble on top is sorta similar to a cookie texture so it gives the contrast to the soft muffin body down below.

I didn't like the recipe for the muffin itself since it turns out to be pretty dry and firm. It's a very simple recipe that yields a thicker dough/seed to prevent the blueberries from sinking, but at the same time, it gives less moist, which is also important.

Maybe I'll mix my previous banana muffin recipe with the crumble topping. That may work!



先日ブルーベリーを買ってきました。
そのまま食べるのも美味しいですが、旦那がブルーベリーが好きなので、おやつにしてあげたいと思ってレシピをサーチしてみました。

そこで、2000人以上コメントしているブルーベリーマフィンのレシピを発見!
皆美味しいと書いているので、さすがに作ってみたくなりますよね~♪

917057312603_0_ALB[1]


アイデアとしてはマフィンのトッピングとしてソボロをのせるのがとてもいいと思います。食感を与えるし、味のコントラストがあるのでいいなと思いました。でも、レシピのままで作ると、マフィン生地がちょっと固めで食べるときパサパサするのが分かりました。

946186022603_0_ALB[1]

そもそも、ブルーベリーが底に落ちていかないように生地を固めにしたと思うけど、やっぱり水分があったほうが食べやすいかも。

今度は前のバナナマフィンのレシピと今回のトッピングを合わせて作ってみようかな。

Knife Organizer

2008年07月01日 04:25

この前ナイフを買ったときのおまけですが、在庫切れで届くまで結構時間かかったナイフオーガナイザ。

ブロック形のものは格好いいですが、カウンタースペースをかかってしまうし、ブレッドナイフが長すぎてはみ出る恐れが有るのでこの形にしました。

140914791603_0_ALB[1]

結構楽しみにしていたこのアイテム。実際届いたとき思ったのは・・・日本の引き出しってちゃんと入る深さがあるかしら?ってこと。まぁ多分無いでしょうね。

ナイフを並べて収納できるので嬉しいです。引き出しもすっきり!

616334791603_0_ALB[1]




This knife organizer is a bonus gift from my previous purchase of the mentioned wusthof knives.
There were actually different choices. But I didn't want to use up my counter space and I don't like magnet so I picked this in drawer style organizer.

It's a bit longer than I've anticipated. Perfectly fitted into my drawer but I'm not sure if it'd fit in any Japanese kitchen drawer. (^^;;

Anyway, it's a heavy duty solid wood item. I'm glad I now have it so I can lay out all of my knives neatly in my drawer! =)


最近の記事


上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。