スポンサーサイト

--年--月--日 --:--

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

焼肉 あおば / Japanese-Korean BBQ AOBA

2006年12月04日 21:51

店名/Name of restaurant焼肉 あおば / Japanese-Korean BBQ AOBA
ジャンル/Category: 焼肉 / BBQ
場所/Location: 大阪 JR天満 / JR Tenma, Osaka
値段/Price: $$$(3500円~)
雰囲気/Atmosphere: ★★☆☆☆
料理/Food: ★★★★★
サービス全般/Hospitality:★★★☆☆
全体/Overall: ★★★★☆

20061203aoba01.jpg 20061203aoba02.jpg 20061203aoba03.jpg

感想

最近テレビで焼肉の特集ばっかりしてさ、見ているだけでヨダレが出てきた。
紹介されてる焼肉専門店の中に、いくつか気になったのがありました。

昨日、日本語能力試験を終えて、旦那とぶらぶらしていたら、なんとこの店の前偶然に通りかかった。あまりにもご縁があるということで、午後5時前という中途半端な時間とは関係なく、とにかく入ってみることにした。

写真通り、昔ながらのお店で、全くおしゃれとは言えません。
中に入って最初「なんか微妙???」と私は思っていた。

でも、テレビであんなに美味しいと言われているので、試さないと損だなと思いながら注文する決意をしたんだ。

5時前という変な時間帯なのに、店内は既に2人のお客さんはいた。(それはちょっと安心?)
注文したのは、「ブリスケ」という部位、「上タン塩」、「焼肉盛合せ」、「黒牛塩焼き(サーロインステーキ)」でした。(そ、ここではいろんな部位を食べることができます。)

写真は取ってないのでごめんなさい。でも、店長が最初に話掛けてくれたのは:

「上タン塩焼きです、ほら、塩があるのに、水は全く出ないでしょう?!それは新鮮なお肉を使っているからですよ。これは今朝仕入れしたもの、冷凍のものだと水がでますからね~」ということ。

なるほどね、ここの店は肉がすごく新鮮なんだ。だから美味しいだね!!

実際食べてみたら、味は本当に美味しかったです!
二人ニコニコしながら食べてました。
上タンはすごく歯ごたえがあって美味だった。
ブリスケは脂肪分がそんになく、やや硬めの部位ですが、私個人的には好きでした。
黒牛ステーキは最高ですね。
今まで神戸牛とか佐賀牛を食べて「油を飲んでいる」としか感じれなくて結構抵抗があったのに、これは美味しかったわ。きっと新鮮ということも重要な原因であろう!
盛合せのほうはちょっと量が多かったため、頑張って完食はしましたが、今度は注文しないことにする。やっぱり単品のほうが美味しいと思った。しかも量もちゃんとあってよかったです。たれはフルーツたっぷり入ってる甘みのある自家製たれです。店長が「ゴマをたっぷり入れたら美味しいよとおすすめしてくれた。」

こんなに古いお店ですが、味は綺麗なところより何十倍も美味しいじゃないか~!

しかも二人で結構いいものを食べても7,000円きった値段でした。
近くにある玉一に行ったら、軽く一万円超えてるよ~☆

今度は是非「ネクタイ」(のど骨、気管を取り巻く肉)を予約して食べてみたいなぁ~~♪

追伸:店長はもう一つ教えてくれた:「ロインという肉はとても貴重だったので、貴族の食べ物でした。なので、Sirを前に付けてSirloin(サーロイン)という名前になったんだよ」って。面白い話ですね。(^^)



It's getting cold in Japan. Every time I turn on the tv there would be a show on hot pot or BBQ. And some of these restaurants are just so delicious looking that I started to have a crave for BBQ lately.

Then yesterday, after my JLPT exam. Hubby and I were walking around the shopping street. Then out of a sudden he pointed at this restuarant of the name that I've mentioned.

Since both of us didn't eat much for lunch, we decided to walk in and try it out. It was around 4ish on a Sunday afternoon. Really a strange time to walk into a BBQ place, but there were 2 customers inside already.

At the beginning, I found the restaurant very old and small. But I wanted to find out why all these stars keep saying this place is delicious. Or whether it was just a scamp!

We ordered a few things "tongue", "briske", "black cow sirloin", and a "meat platter".

The first thing the owner told me was:

"We use very fresh meat here. That's why you don't see water coming out from the meat even after I seasoned it with salt!"

Oh!! That's right, most places we go we see lots of water on the plate after a while. Meaning they are all frozen meat.

Then he told me:

"This is the black cow sirloin steak. Did you know loin was so rare that they were only available for people in the upper class. That's why they add 'sir' in front of it making it 'sirloin'."

Hey, that's something new to me too. Very interesting!!!!

Well, we'll skip the conversation part.

The taste was absolutely fantastic! The tongue was a bit chewy, exactly what I wanted. Some restaurant serve super thin tongue slices that melt in your mouth, but that's only because they are cheap!

Then the brisk was good too. Not fatty at all. I liked it very much.

And the black cow sirloin. What can I say. I used to complain how fatty and yucky kobe beef and saga beef are. And how they taste like oil and make me sick when I ate them with a mouthful of fat. But this one I had yesterday was very very tasty!!!

So don't judge a book by the cover. This restaurant may look old and not very clean. But it serves really good food. And the prices are very reasonable! The 2 of us only paid under 7000yen for all the good meat we had.

Will definitely go back again. And the next time I go back I probably wouldn't order the platter though. The meat was good but I think it's better to order them separately. But I'd try to phone in to order "necktie" (the meat around the throat area) to see how good it is. (^^)b

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!
Thank you for supporting my blog!! (^-^)/


コメント

    コメントの投稿

    (コメント編集・削除に必要)
    (管理者にだけ表示を許可する)

    トラックバック

    この記事のトラックバックURL
    http://ukishima2060.blog76.fc2.com/tb.php/101-06ec98fa
    この記事へのトラックバック


    最近の記事


    上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。