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手抜きレーズンパン / Rasin Bread

2006年12月08日 22:53

今日久々HBに任せてレーズンパンを焼きました。

20061208RasinBread.jpg

まぁ、普通の一斤ですのでどうでもいいですが。

しかし、今日始めて焼きたての一斤を食べてみました。
実は、スライスをしたときに、あまりにもふわふわでびっくりしたので食べてみたんだ。

ほ~~、もしかしたら新しい強力粉がこんな食感?!本当に美味しかったよ!!!パクパクと2枚も食べてしまった。(もう夜中なのに~~~!!!)

久々の一斤レーズンパン、ご馳走さま~♪



Ran out of bread and was too lazy to make fancy stuffs yesterday. So I made this loaf of rasin bread. But to my surprise, it turned out very soft and delicious this time.

Well I did change the recipe a bit. Used brown sugar instead of white sugar, used more butter than usual and soaked the rasins beforehand. Is that why? Or maybe it's the new flour that I'm using.

I started using it a couple weeks back but then it's always been flavored bread so I didn't really get to taste the real flavor of this flour. Now I know why the other shoppers said this flour is delicious!

I used to think it's really too fancy to use different flour for different breads. At some bakeries in Japan, they use more than 20 or 30 kinds of flours to make the wide variety of breads in the store. But I am starting to see the reasons now.

Bread is just an interesting thing!

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!
Thank you for supporting my blog!! (^-^)/


コメント

  1. 好緊張 | URL | -

    粉の種類によって食感が違うよね!
    これから、私も色んな粉を使ってみようっと!

  2. ukishima | URL | -

    >好さん、
    そうですね、粉によって成分が多少違うので、粘りとか吸水力とか違うと思う。でも、あまりよく分からないので、一番いいのはやっぱり実験するよね。
    天気によって出来が変わるときもあるですもんね。

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