スポンサーサイト

--年--月--日 --:--

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

一年ぶりのシュークリーム作り / Cream Puff

2006年12月18日 23:49

It's been more than one year since I last made any cream puffs. Today, I was planning to bake some cookies to begin with but then later switched to making cream puffs.

20061218creamPuff.jpg 20061218233126.jpg

Things are so much easier with a mixer. I still remember the last time I made it at home, I had to mix the dough with my hand whisk and it was just very tiring.

Instead of just custard cream I made the filling a little lighter with diplomat cream (half fresh cream and half custard cream). And I added a little bit of rum to strengthen the flavor.

Turned out perfect! Hubby "ordered" 2 but finished it in 2 minutes and wanted more. Of course I didn't make additional cuz' it was already 11:30 at night.

20061218233138.jpg


Guess I'd better prepare at least 5 for him tomorrow. haahaaa



一年ぶりにシュークリームを作りました。

昨日クッキーを失敗したので、今日作り直そうと思ったが、気分転換でシューにしました。

さすがにミキサーがあるということだけで生地作りはとても楽!あっと言う間にできました。

実は家でパティシエール(カスタードクリーム)を炊くのは初めて。なんとかうまくできました。

中身はカスタードクリームのみになると、重たくて美味しくないので、生クリームと半々にした。旦那が仕事の帰りに頑張って買ってきてくれた生クリームを使ってできたディプロマットクリームはとても美味しかった!さすがにラム酒に合います!

夜遅くだったので、2つずつということで4つしか仕上がらなかった。でも、彼が2分でパクパクと完食しました。しかも「おかわり~~~♪」をいいながら私を見ていた。

答えはもちろん「だめ!」だって、もう夜中だし、太ってしまうからね!

久々の生菓子ちょっとうれしかったみたいです。やり甲斐があるわ~♪

明日たぶん彼専用で5個準備しておいたほうがいいでしょうね!

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!
Thank you for supporting my blog!! (^-^)/


コメント

    コメントの投稿

    (コメント編集・削除に必要)
    (管理者にだけ表示を許可する)

    トラックバック

    この記事のトラックバックURL
    http://ukishima2060.blog76.fc2.com/tb.php/121-b3e4c72b
    この記事へのトラックバック


    最近の記事


    上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。