Steam Tofu with Dried Shrimp / 蝦乾蒸豆腐

2007年01月11日 21:32

久々の手料理日記だ。

今日はシンプルで美味しい豆腐料理、「蝦乾蒸豆腐」(蒸す豆腐と干し蝦和え)を作ってみました。

20070111TofuwithShrimp.jpg

すんごく簡単だったのに、結構気に入ってもらいました。

干し蝦の香りがよくて食欲をそそる一品だと思います。

材料:

絹豆腐 1丁(小2丁)
干し蝦 適量(桜海老じゃなくて、ちゃんと身のあるものを使う)
蝦の子 適量(あれば使う)
細ねぎ 適量
ごま油
醤油

作り方:
①干し蝦は水で戻し、細かく切っておく
②ねぎ、切っておく
③豆腐を皿にのせ、好きな大きさに切っておく
④③を電子レンジに入れ、温める
⑤フライパンに油とごま油を少々いれ、温めてから①を入れ、香ばしくなるまで炒める
⑥熱い④に⑤をかけて、さらに蝦の子とねぎをたっぷりと振りかけ、醤油を少々かけると完成。

豆腐から出る水分と醤油のバランスがいいですよ~♪

是非試してみてください!



Haven't written much on my home cooking lately.

Today I tried making this simple tofu dish at home.

Yum!!!

How to make it? Simple!

Ingridients:
Tofu
Dried prawns
Spring onion
Dried prawn eggs (if available)
sesame seed oil
soy sauce

1. soak dried prawns in water until soft, then dice them for later use
2. place tofu on microwave safe dish and cut into favored size
3. cut spring onion
4. heat tofu in microwave until hot
5. stir fry minced dried prawns in fry pan with oil and sesame seed oil. Fry for about 3-5 minutes or until it's slight dry
6. sprinkle 5 onto heated 4, then sprinke prawn eggs and spring onion. Pour soy sauce on top to season it. (but since dried prawns has flaovr to it, don't put too much soy sauce making it too salty)

Hubby liked it and ate most of it in a blink of an eye. Try and see if you like it! (^^)/

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/


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