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菊菜と干し菊の炒めあえ / Stir fry Kikuna with chrysanthemum

2007年01月23日 20:42

ずっと前干し菊を買いました。

で、菊は「清熱」と「明目」の効果があるので、菊菜の炒めをあえました。

20070123201719.jpg

すごくシンプルですが、色も綺麗で味も美味しかった。

材料:

生姜 3枚
菊菜 1束
干し菊 適量
だし汁 適量
塩 少々

①フライパンに油を温め、生姜を入れる。
②菊菜を加え、炒める、塩を入れ色を整う。
③若干しんなりになったらだし汁を加え、沸騰したら、熱湯で戻した干し菊を加えてあえるだけ。

※干し菊はざるに入れ、熱湯でザッとかけて戻す。

たいした料理じゃないですが、ちょっとしたのアクセントでみためがよくなると思いました。(^^)b



I mentioned I bought some dried chrysanthemum a while ago. Since it's more a decorative item I cooked it with kikuna (a chrysanthemum veggie).

Kikuna is one of my favoriate veggies. It has a strong flavor and some people can't take that flavor and smell. But it goes well with hot pot or even just by itself.

This stir fry I made was easy. And since it's too simple to be just by itself, I added the dried chrysanthemum to add some color and additional sweetness to it.

Simply stir fry it with a few slices of ginger. Add pinch of salt for flavor and color. Then add a bit of soup stock to it. When the soup stock boils, add the chrysanthemum to the kikuna mixture.

Before using the chrysanthemum, just pour hot water over it to give it some moist.

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