スポンサーサイト

--年--月--日 --:--

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

活 / Katsu

2007年02月07日 12:35

店名/Name of restaurant:活 / Katsu
ジャンル/Category: 串かつ / Deep fried skewers
場所/Location: 大阪梅田32番街28階 / Umeda, 28Floor, 32st St., Osaka
値段/Price: $$$(3000円~)
雰囲気/Atmosphere: ★★★☆☆
料理/Food: ★★★★☆
サービス全般/Hospitality:★★★☆☆
全体/Overall: ★★★★☆

20070206Katsu.jpg


感想
昨日髪を切りに行ってきた。終わってから梅田でうろうろしてチョコを買ったりした。ちょうど旦那が早く帰れたので、梅田で待ち合わせすることにしました。

去年学校通ってたときは時々一緒に帰ったりしてたが、この一年はあまりそういう機会がなくてね。ちょうどボストン大学から合格通知も来たし、お祝いで外で食べることにしました。

32番街の28階にある「活」というお店。串かつ料理は2回目です。前回は友達と通天閣の辺でたべたもので、そんなに美味しいとは思わなかった。

今回はちょっと創作串かつっぽいなものかな。。。


20070207115844.jpg 20070207115851.jpg 20070207115856.jpg

写真をクリックしたら大きく見えます。

まずはね、ここはお任せ定食しかやってないです。お腹がいっぱいになるまで待てばいいのよ。店員4名、串担当のはオーナーともう一人。ドリンク担当一人と受付一人。小さい店だけど、昨日はとても込んでいました。

ソースは5種類、そこで、串を置く皿も同じ5箇所があります。つけるソース分かるように、同じ順番で置いてくれるのです(分かるかな??写真見たら分かると思います)。何もつけなくてもいいものは横にして置きます。

一番印象的なのは車えび、あなごチーズ、長いもしそ巻きかな。意外としそと長いもは結構合うんですね!アスパラとりんごも美味しかった。

でも、揚げ物ばっかりなのでそんなにたくさんは食べれなかったわ。10種類ちょいぐらい食べたらお腹がもう疲れちゃった。ビールも含めて2人6千円ちょいだった。まぁまぁだね。

さすがに敏感な私、今日はちょっとのどが痛くなりました。

お店出てから見ると、なんか大阪市の賞もらってるみたいよ。

20070207115908.jpg


結構行きやすいお店だった。デートで来た人も居たわ。でも一人じゃ難しいかも。



Went to get a hair cut in Umeda yesterday. It was already 5ish when I finished so I walked around Umeda to get some chocolate for Valentine's day. Hubby came met up with me and we decided to eat out celebrating his admission to Boston U.

We walked into the Umeda 32nd street (name of a building) and walked in this deep fried skewer restaurant on the 28th floor called Katsu.

It's a pretty cozy place. 4 staffs and seats max. 20 people or so. To our surprised it was a full house last night. We took the last 2 spots at the counter.

When you sit down they give you a dish with 5 different dips. And some veggetables to munch with.

Since they only serve "omakase" (chef's selection) we just sat and wait for the food to come. The way they serve the skewers is to put it on a tray with 5 slots. Each corresponds to one dip so you'd know what to dip it with. With things that doesn't require dip such as asparagus and apple, they would put it horizontally. (You'd know what I'm talking about after clicking the pictures to see them in bigger size)

I especially liked the "kuruma ebi" a kind of prawn, nagaimo shiso maki, and anago with cheese. Asparagus and apple were good too.

But since it's all deep fried food, it got pretty oily after 10 or so skewers. We called it to a stop (they'd keep making new things until you ask them to stop) and left. The 2 of us, with beer and 10+ skewers / head worked out to be about 6000+yen.

I was thinking it could get more expensive cuz' you really have no control on what they serve you. Was pretty reasonable in a way.

But I woke up with a minor sore throat this morning... (T-T;;

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/


コメント

  1. | |

    承認待ちコメント

    このコメントは管理者の承認待ちです

  2. ukishima | URL | -

    >sushiさん、
    Looks good eh?! (^^)b

コメントの投稿

(コメント編集・削除に必要)
(管理者にだけ表示を許可する)

トラックバック

この記事のトラックバックURL
http://ukishima2060.blog76.fc2.com/tb.php/167-1bbc81c8
この記事へのトラックバック


最近の記事


上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。