頑張るぞ~!!! 

2007年02月20日 11:37

旧正月はここでとにかく一段落。

「金猪年」に入って、気合を入れて頑張ろうっと!自分に言いましたので、昨日頑張って実験しました。

まずはパン作りです。
久々のソーセージパンを作って(写真を撮るのを忘れちゃった)、生地にゴマとチーズをいれ、中身もソーセージだけじゃなくて、クリームチーズやミニトマトも入れてみました。まぁまぁ美味しかったです。

そして、自分のあまり好きじゃないpound cakeを作りました。

20070220111858.jpg

Pound Cakeは本当に適当なもので基本的にはバター、砂糖、卵、薄力粉全て同じ量で作れば失敗はないでしょう。

作り方もいろいろだが、お店でなんとメレンゲを立ってから作るのを見て気になっていた。昨日そのやり方でやってみました。

で、個人的にはお酒いっぱい入ってるのが好きなので、オレンジピールとGrand Marnierを適当に入れてみました。

結局、断面はこんな感じ。
20070219PoundCake.jpg

どれも全然足りなかった。

まぁ、Grand Marnierの香りはあったが、私は酔うほどの強さ欲しかったので、今度は多分もっとたくさん入れないといけないね。オレンジピールも同じだな。

今度焼きあがるときにお酒のシロップも塗ってやると、もっと香りのいいものになるはず!またリベンジします!

まずはこれを食べないと。。。(^^::



Stepping into the "golden pig year", I said to myself I've to work harder even at home.

So I tried making 2 things experimentally. My final goal is to know how to make things from scratch without any recipe. (^^)b

Anyway, I made 2 things yesterday. First thing was some sausage buns (forgot to take pictures). This time I added some black sesame seeds and cheese to the dough, as for the filling, I added some mini tomato and cream cheese to try out a new combination. All turned out quite good.

Second thing I made yesterday was pound cake. I am not that into eating pound cake but then I actually like ones with lots of liqueur in it.

So based on the very basic concept of 1:1:1:1 of butter, sugar, egg and flour, I added some orange peel and lots of Grand Marnier to the mixture. Hoping it would make me drunk.

But turned out only so-so. I can still taste a bit of the Grand Marnier but definitely not enough to get me drunk. And I need to put at least 3 times more of the orange peel to enhance the orange flavor.

Next time, I'll do that. And to touch up with some liqueur syrup when it's fresh out of the oven. (^^)b

But the first thing is to finish eating these 2 cakes sitting on the table... (^^;;

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/


コメント

  1. | |

    管理人のみ閲覧できます

    このコメントは管理人のみ閲覧できます

コメントの投稿

(コメント編集・削除に必要)
(管理者にだけ表示を許可する)

トラックバック

この記事のトラックバックURL
http://ukishima2060.blog76.fc2.com/tb.php/181-d7ee25c2
この記事へのトラックバック


最近の記事