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Mini Apple Tarts

2006年09月30日 09:18

久々家でお菓子を作ってみました。

Mini Apple Tarts
mini apple1

先週のある日pate a sucree (クッキー生地)を仕込んでずっと冷蔵庫に入れたままだったので、昨日アップルタルトレットを作りました。

本来はもうちょっとやわらかいパイ生地にしたほうがよかったと思うけど、まぁいいだろうと思ってこの組み合わせにした。

型が小さいから結構手間かかったけど、出来上がったら結構可愛いタルトレットになって旦那もあっという間に2つ食べてくれた。

作り方はとても簡単!

生地:
バター 125g (常温においておく)
粉砂糖 100g (振るう)
卵   50g (常温)
塩   1つまみ
薄力粉 250g (振るう)

※バターが大体クリーム状ぐらいの柔らかさになったら使える。
①バターに粉砂糖を入れてホイパで混ぜる
②卵を少しずつ入れ、混ぜる
③塩を入れる
④ホイパを外す、手かカードで薄力粉を切り混ぜる。グルテンをできないように強く混ぜないように注意する
⑤混ざったらラップかビニール袋に入れて冷蔵庫に入れ、休ませる

Filling:
アップル 5個
水    50ml
三温糖  大匙2~3
シナモン 適量
粉ジンジャー 適量

①アップルを皮剥いて、薄いスライスする(私はサイコロにしたけど)
②フライパンで炒めて、他の材料を合わせて煮込む(柔らかくなったらOK)。お好みの柔らかさにしてください。

組み合わせ:
生地を薄く伸ばし(2mmぐらい)、フォークで穴と入れてから型に入れる。
私は小さい型を使ったけど、大きい型一台分できるはずです。
180~200℃のオーブンに型を半分ぐらい(大体12分)焼いといて、fillingを入れて棒状の生地をfillingの上にのせてさらにいい色になるまで焼く。

ポイント:型を焼くとき、クッキングペーパーををひいて、豆やお米などの重しを入れて焼くこと



Made some mini apple tarts yesterday.

This crispy cookie crust doesn't really go too well with apply fillings but since I had this crust sitting in the fridge for a week I just gave it a try.

Turned out alright. Glad that I made them minis though. But to tell you the truth, it's really a pain to make mini tarts! But they look cute so no complain. (^^)

How to make them? Too easy!

Butter 125g (room temp)
icing sugar 100g (sifted)
egg   50g (room temp)
salt   1 pinch
all purpose flour 250g (sifted)

①Make sure butter is soft, mix in icing sugar, then slowly add in egg. Add salt, then remove egg beater.
②Use hand or a card to cut flour into butter mixture in bowl. Don't over mix creating too much glutein.
③Done when it forms a dough. Wrap it or put in plastic bag and let rest in refridgerator for at least 30 minutes.

※You can make it days before you need it.

Filling:
Peeled and sliced apples x5 (I think people like using grandy smith and macantosh or something like that)
Water 1/4 cup
Brown sugar 2tbsp
Cinnamon powder
Ginger powder

Fry apple slices in fry pan, add water and other ingridients and let simmer until soft.

Putting it together:

①Simply roll out 1/2 of the dough to approx. 2mm thick. Use fork to leave some holes in dough, line pastry into pie case (small or large) and roll out excess pastry with rolling pin. Cover pastry case with cooking paper and add in dried beans or rice. Bake for 9-12 minutes.

②Remove beans/rice, pour apple fillings and cover with stripes of pastry. Bake for another 12 minutes or until it's golden brown.


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