ミシュランガイド東京版 / Michelin Guide Book Tokyo

2007年03月15日 11:53

歴史のあるミシュランガイドがついアジアに進出すると決断しましたね。

フランスではミシュランガイドに批判されて☆3つから2つに降格したレストランシェフが自殺するまで、真剣に受け止めるガイドブックだ。

でも、2005年にニューヨーク版が出ましたが、当地のガイドブックと大幅の差で批判され、納得いかないレストランもたくさんあるようです。

20070315Michelin.jpg

今回は2007年11月に東京版までできるということで、またまた大騒ぎになるではないかと考えられますね。今までプライドを持ってやってきた老舗が☆一つもつけらない場合、どうやって受け止められるかしら。でも、ある意味でいい刺激になると思うし、名前だけで品質が落ちてきているところもいっぱいあるし、このきっかけまたやる気が湧いてくるではないかと思います。

美味しいものがたくさんの食い倒れの大阪版も是非作って欲しいですね~♪



Michelin Guide is gonna publish a Tokyo guide in Novemeber this year.

If you don't know what it is, it's a guide book that first came out as a free travel guide book in Europe by Michelin. But it slowly became a very important guide in France. The grading it gives could cost someone's life. I've heard a chef killed himself after his restaurant got down graded from a 3 star to 2 star bistro.

The New York version came out in 2005 and it brought upon some conflicts with certain existing guide books in the States.

I wonder what's gonna happen when the Tokyo version comes out. But overall I think it would be good stimulations. Some famous restaurants only carry their names with quality going downhill. I think it would give them some new motivations to maintain their quality.

Maybe they can consider publishing an Osaka version too! Since food in Osaka is actually better than ones in Tokyo. heehee

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コメント

  1. 好緊張 | URL | -

    こんにちは、ukiさん^0^

    昨夜、我が家の食卓の話題はこの本でしたよ。
    興味はありますが、買いませんねぇ~。
    だって、B級グルメは載ってるわけないでしょう。

  2. ukishima | URL | -

    >好さん、
    そうだね、私は安くて美味しい料理のほうが興味あるからね。
    好さんも一緒かな?(^^)b

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