手作りジャム / Homemade jam and spread

2007年07月31日 00:40

土曜日にまた買出しに行ってきました。
途中大雨降り出して、大変なことになりましたが、
そのお陰でお店も早く売り出したくて安くしたりしてました。
旬のうちに果物をたくさん食べようと思ってまたまた大量のイチゴ、ラズベリー、スイカ、マンゴ、ももなどを購入した。

前回はしばらく置いていたら腐ってしまったので、今回はマンゴを全部ピューレにして冷凍しておきました。

イチゴとラズベリーなどをジャムに。

285396011503_0_SM[1].jpg 172396011503_0_SM[1].jpg

イチゴは一晩砂糖とレモン汁で漬け込んで、昨日仕込んだ。初めて作ったせいか、ちょっととろみ加減分からなくてみずみずしい仕上がりになっちゃいました。(今日煮詰めなおしたけど)

ラズベリーはダークチョコと一緒に煮詰めてChocoRaspberry味に。
バナナもたくさんあるので、最後にチョコバナナまで合計3種類を作ってみた。

味見したところ、全部美味しいけど、やっぱりチョコバナナが好きかも。明日クレープでも作ろうかなぁ~♪ 

そういえば、北米では自分で瓶詰めする人が多いため、スーパーでもビンを売っています。今度日本に持って帰りたいと思ってちょっとおしゃれ目のものを買いました。蓋は入れ替えたいとき別々で売っているので本当に便利!例え匂いが付いていたら、その蓋の部分だけを捨てればいいからね!結構嬉しい買い物だったかも。

因みに、8ozのビン12個で9ドル程度でした。もっと安いところあるけど、車がないため、仕方がないですね。



Went to Haymarket again on Saturday. But the weather got unstable and started raining heavily when we got there. It was still very crowded but people were mainly standing around waiting for the rain to stop.

Since customer flow has gone down in a rainy day, things got cheaper. Believe it or not but I got a whole box of mango for 2 dollars and 2 boxes of strawberries for 1 dollar!!

So we ended up buying lots of fruits and I figured maybe I could do something with it rather than to let them sit and rot.

I made mango puree with all the mango cuz' they would taste better when used in baking rather than just by itself. So I guess I'd be making some mango mousse cake soon.

As for the other fruits, some are still sitting in the fridge and some have been turned into jam and spread.

I made some simple strawberry jam, a ChocoRaspberry spread (well, just raspberry and chocolate together), and some ChocoBanana spread.

Out of the 3 I'd say ChocoBanana is my favorite and I think I may even make some crepe tomorrow!!! heehee

It is so convenient in North America you can easily find jars for canning. And they would actually sell the lids separately so you can keep reusing them.

Oh that reminds me of my friend Jenny. Her mom used to buy salmon from Steveston (fisherman's wharf) and make her own canned salmon at home. That was probably the very first time I knew of "home canning".

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/


コメント

    コメントの投稿

    (コメント編集・削除に必要)
    (管理者にだけ表示を許可する)

    トラックバック

    この記事のトラックバックURL
    http://ukishima2060.blog76.fc2.com/tb.php/263-4617d4be
    この記事へのトラックバック


    最近の記事