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ショートケーキ / short cake

2007年08月02日 10:17

この前作ったショートケーキです。

冷蔵庫にあるラフランス、桃とイチゴで組み合わせしたもの。
土台もちょぴっとブラウンシュガーで焼いたので茶色です。
ここの卵は色薄いので、ケーキはあまり色濃くならないです。

557007011503_0_ALB[1].jpg

そういえば、ここの生クリームは脂肪分8%(読み間違いかもしれないけど、多くても30%超えないと思う)だけで、直ぐボロボロになってしまうのでナッペするのに難しかった。

ここのケーキ生クリームをそんなに使ってない原因が少し分かったような気がする。



Made this fresh fruits short cake last week.

Just made it with some strawberries, peach, and pear I had at home. Turned out quite alirght.

One problem I encountered was the heavy cream here. It's only 8% fat (I'm not sure if I read it correctly, but it is less than 30% for sure). Compared to the cream in Japan, which starts from 35% to 45% fat, it's really not easy to work with.

That explained why it's not common to use fresh cream to decorate cakes here in North America! (^^)b

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