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道場六三郎

2006年10月05日 13:40

朝からテレビを見ると料理の番組が多いですね。

今日昼ぐらいに10チャンネルを見ると、みのさんのプログラムで道場六三郎が料理を実演していた。

michiba[1].jpg


昔から料理の鉄人を見るのがすきで道場六三郎も大好き。久々テレビで見てちょっと嬉しかった。

家庭でも美味しいものを作れるレシピを見てすぐにノートに書き込んで、後日作ってみようと思ってる。

今日の収穫は:白味噌とクリームチーズは非常に合う知識と、ちょっと盛りつきのコツかな。

豆腐にしろ味噌チーズソースの一品は作ったらアップします。
リゾートも美味しそうだったのでアイデアだけ頂いておくっと!

道場六三郎と言えば、料理以外字も非常に綺麗。
料理の鉄人のときも毎回必ず献立を筆で書いていた。

今日も勿論、料理が3分で作り上げてからも筆でその料理の名前を筆で書くこと。本当にすばらしい!

ネットで見てみたら、なんとPoisson六三郎という創作料理をやっているのが予想外!お店は東京にあるから、私はいけないけど、誰かが行った事がある人いません?

でもやっぱり銀座の料亭に行きたいなぁ。。。高そうだけど、いつか必ず・・・!!!!

東京に行ったとき是非行ってみたいな。



I still remember how The Iron Chef was broadcasted in North Amercia and a Iron Chef America was produced due to the popularity of the original Japanse verson.

The very first Iron Chef Japanese Michiba Rokusaburo(道場六三郎)has always been a popular icon in Japan.

When I turned on the tv this morning I was surprised to see him doing some cooking show on a program hosted by Mino Monta. He cooks fast and I stole some interesting ideas from him.

Will try to upload pictures of the dish I learnted today when I make it. (^^)b

If any of you ever go to Tokyo, maybe you can try to check out his restaurant Poisson六三郎. Though not 100% traditional Japanese it looks quite good and reasonably priced.

Or maybe his very own Kaishoku Michiba or Ginza Kurusan Tei in Ginza. But lunch at 3000-7000yen per head is a little bit pricy for me. Anybody who has the previleage to go please tell me how good it is!!

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!


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