スポンサーサイト

--年--月--日 --:--

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

こしあんの折込パン / Red Bean Bread

2007年09月13日 21:43

最近のパン作りはほとんどHBに任せてるので、全然アップできそうなものがなかった。

昨日やっとなんか作ろうと熱が沸いてきて、久々折り込みパンを作りました。

もともとあんこを買ってあんパンを作るつもりだったけど、一個一個包餡するのが面倒なので、思い切って折り込むことに!

さすがに久々・・・型に入れるとき、どうやって入れたらいいかなと悩んでしまった。まぁでもできは普通だったかな。失敗してなくてよかった。
371258092503_0_ALB[1].jpg


但し、型から出そうとしたとき、なんだかんだでくっ付いてしまって、ちょっと形が崩れてしまった。
ちゃんとショートニングを塗ったけど、所々足りなかったかもしれないな。。。

まぁでも、味は甘すぎず美味しいよ。断面はちょっといまいちだけど・・・

540758092503_0_ALB[1].jpg


なんかこしあんの折込パンもありですね~
今度抹茶のこしあんの組み合わせて作ってみたいかも。



It's been a while since I last made some bread with my own hands. (It's just so easy to let my bread maker do all the work!)

But yesterday I finally made a loaf of red bean bread to refresh my skill a little bit.

My original plan was to make red bean buns. But it's a lot of work to wrap them one by one so I decided to take a short cut to just fold the red bean paste into the dough.

Although I had some confusion on how to twist the dough properly and to place it properly into the pan for a beautiful presentation, it still turned out pretty good.

One problem though, I greased the pan with shortening but the loaf still stick to it when I tried to pop it out. Since part of the bottom stick to the pan the shape got affected slightly.

Taste wise it is delicious! Not too sweet like a regular red bean bun cuz' rather than biting into a whole block of red bead, it's all spread out evenly.

Maybe I can try to do a mix of green tea and red bean flavor next time. (^^)b

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/


コメント

  1. mei | URL | OkomYmsg

    この間いただいたクッキーも、本当に美味しかったです。
    そしてこしあんパン美味しそう!!!
    今度色々教えていただけますでしょうか???

  2. ukishima | URL | -

    >meiさん、
    教えるほどじゃないですが、ワイワイと一緒に作るのがいつでも大歓迎ですよ~♪

コメントの投稿

(コメント編集・削除に必要)
(管理者にだけ表示を許可する)

トラックバック

この記事のトラックバックURL
http://ukishima2060.blog76.fc2.com/tb.php/285-0c7f57eb
この記事へのトラックバック


最近の記事


上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。