Baked Cheesecake

2006年10月06日 10:50

I bought a box of Philadelphia cream cheese last month and it's expiring in a couple weeks. Since I didn't have enough time to bake bread I made a cheesecake instead.

931666411403_0_ALB[1].jpg 978256411403_0_ALB[1].jpg


To be honest I don't really love baked cheesecake, except the really light summer cheesecake available at Cheesecake etc. in Vancouver.

The baked cheesecake at the patisserie where I used to work was quite popular too, but I didn't quite like it either.

Anyway, hubbie loves it so I gave it a try.

I changed the recipe a bit by replacing the fresh cream with milk and adding 1 more egg to it. Turned out to be something a little heavier than the regular Japanese baked cheesecake but lighter than New York style cheesecake. Hubby was crazy about it especially with maple syrup topping.

But I guess the next time I'll switch back to cottage cheese to make something lighter.



一般的な方もできるチーズケーキです。この前CUOCAで買った18cmのセルクルで作ってみた。

市販のクリームチーズに載せてるレシピで作りましたが、クリームを買うのが面倒くさかったので代わりにミルクを使いました。そして卵も1個足しました。

その結果、少ししっとりしたチーズケーキが出来上がった。メープルシロップとの相性はよかったみたいで旦那が喜んで3分の1台を食べちゃいました。

でも私はやっぱりもっと軽いチーズケーキが好き。今度やっぱりコッテージチーズのベークドチーズケーキにする。(^^)b


ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!


コメント

  1. sushi | URL | -

    喂喂, 食咁多會肥仔架喎. ^^

    我都好鍾意CHEESECAKE. 但係唔食得多. 所以整一個既時侯其他就會冷凍佢地.

  2. ukishima | URL | -

    そうですよね!しかも旦那が体重を超気にする人。
    なのにパクパクと食べちゃうのよ。。。(汗)
    だからできるだけホールケーキを作らないようにしています。
    今回は直径18cmなんだから、3日間分けて食べれば大丈夫かな。。。(心配)

コメントの投稿

(コメント編集・削除に必要)
(管理者にだけ表示を許可する)

トラックバック

この記事のトラックバックURL
http://ukishima2060.blog76.fc2.com/tb.php/30-e935799a
この記事へのトラックバック


最近の記事