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Cranberry Walnut buns

2007年10月23日 21:39

久々成形してみました。

いつもホームべケリーに任せて一斤ばっかり作ってるけど、やっぱり小さいものが好きですね。

発酵時間がちょっと短縮したため、焼きむらがついてしまったが、味も食感も美味しかった。まるで小さい頃大好きなパン屋さんが焼いたレーズンパンと一緒!(^^)v

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成形って、本当に練習しないと忘れるね。

断面写真ないけど、明るい赤色のクランベリーとくるみを入れましたので、結構いい感じです。(レーズンじゃないよ)

クランベリーを言えば、ここMA州の産量が北米一だそうです。
今が収穫の時期なので、この前フレッシュなものを買ってきて試しました。。。

が、すっぱくてそのままでは食べられません!やっぱり調理しないといけないものでした。でも、身体にいいから沢山食べたらいいと思います。

因みに、今回はドライクランベリーを使いました。
入れる前にお湯に浸けて必要以上な糖分を洗いながら柔らかくしてから生地に入れました。



It's really been a while since I last made small rolls.
It's so easy and yet it's even easier to just leave it to the machine.

Since hubby doesn't really like plain bread in a loaf, these small buns would sell better cuz' he can just grap one and munch on it whenever he wants.

I added some dried cranberries and chopped walnut to make give the buns more flavor and texture. Which turned out just perfect!

Since the cranberries are sweetened, I soaked them in hot water to soften them a little bit while the water also washed away the sugar on them. The red made the buns very colorful and we've already finished eating half of them in one night.

Speaking of cranberry, I just found out MA is the biggest cranberry region in North America. And BC in Canada also produce a lot of cranberries. It's now the season for cranberry harvesting and we got some fresh ones the other day. But they are just too sour to be consumed fresh. So dried sweetened cranberries or sweetened cranberry juice are really the easier ways to consume these nutrious berries.

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