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shrimp bisque

2007年11月04日 11:56

今日は初めてshrimp bisque(海老スープ)を作ってみました。

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色は赤くないけど、海老は沢山入っていますよ。

リーク(Leek)、海老を加熱してからピューレし、別の鍋に海老の殻をスープストックに加えて15分ほど煮込む。最後他の材料(調味料、クリームなど・・・)を合わせて加熱するだけ~♪

パンは自家製ハーブパンを細い棒状に切って、オリーブオイルをスプレーし、ガーリックパウダーをふりかけてオーブンで焼くだけ。

多少手間かかったけど、味はとてもよかったです~!

今度から海老を調理するとき殻を剥いてから冷凍してケープしようかな。。。



My first time making shrimp bisque. Yes, shrimp bisque. I wish I had lobster to make lobster bisque... heehee

Anyway, it was not as difficult as I thought it was. And with the right ingredients at home it was actually quite easy.

It doesn't look as red as I wanted it to be (cuz' I didn't want to add too much tomato paste) but overall the taste was pretty good.

The bread sticks I made were actually slices of bread I made with the herb mix. I sprayed them with olive oil and sprinkled them with garlic powder and salt before baking.

Everything turned out great!

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/


コメント

  1. ryuji_s1 | URL | .FTrCIao

    海老のスープ美味しいデスね
    だいすきです。

  2. ukishima | URL | -

    >ryuji_s1さん、
    そうですね。いつもは作れないですが、美味しいですね!

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