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ラフランスタルトが朝食 / Pear danish for breakfast

2007年11月13日 00:02

この前買ってきたパイ生地がまだ一枚あったため、昨夜再びパイを作りました。

今回はアーモンドのフィーリングではなく、シュークリームを作るために仕込んだカスタードクリームを使いました。

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焼き色も前回と違って薄い色に~♪

焼きあがったのが夜の11時だったので、さすがに夜食するにも遅すぎましたので、今朝の朝食にしました。

個人的には、カスタードクリームがアーモンドフィーリングよりも水分があって食感がいいと思います。やっぱりそうなんだからDanishがカスタードクリームにしたんでしょう!

アーモンドフィーリングはやっぱり缶詰めのフルーツのような水分のある果物と組み合わせたほうがいいですね。



The frozen pie dough I got came with 2 sheets. I used one the other day so there was another one sitting in the fridge. Since I also had some custard cream sitting in the fridge I decided to put them together for some more pear danish.

Hubby preferred pear over apple so this time apple is out of the story. But all the rest is the same. Except that I replace the almond filling with custard cream. Oh and I didn't leave them in the oven for too long to make sure they don't get over colored.

Turned out wonderful! I actually prefer custard cream in this combination cuz' the pear slices become a little less moist and the balance is just right. Maybe I should try to use canned fruits with the almond filling.

Yum! What could be a better breakfast than a danish!?

Oh...maybe an egg benedict!?

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!

banner_02[1].gifThank you for supporting my blog!! (^-^)/


コメント

  1. おやじっち | URL | -

    薄いタイプですね。
    とってもおいしそうですよ。
    綺麗に撮れてますし。

  2. ukishima | URL | -

    >おやじっちさん、
    お久しぶりです~
    有り難うございます~!v-290
    これは冷凍生地を使ったので本当に簡単です。

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