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茄汁大蝦 / Prawns in spicy tomato sauce

2007年12月30日 04:03

先日家で友人と食事会があって、新しい料理を考えてみました。

作ったのは「茄汁大蝦」
628820886503_0_ALB[1]


殻付いたままで炒めたものですが、それがみそです。
レストランでも食べることができるものですが、家でも簡単で作ることができます。

試作が成功したので、作り方を簡単で記録しておきます。

材料:
海老(大きめなものを選ぶ)
生姜
ニンニク
ブランデー

ソースの材料:
ケチャップ
オイスターソース
チリソース
醤油
料理酒

ブラウンシュガー
コショウ

作り方:
①フライパンを温め、油を注ぐ
②細かく切ったニンニク、生姜を加える
③香りが出たら海老を加えて加熱
④海老が半分ぐらい熱が通ったら、ブランデーを加える水分を飛ばす
⑤ソースの材料を全部入れて良く混ぜる
⑥水分が減って、ソースが海老にしっかり付いたら出来上がり



Made this dish when a friend came over for dinner the other day.

It was really simple and I considered a success. It is really simple and very appetizing! Hubby loved it and kept eating it until the prawns were all gone!

Ingredients are really nothing special.

Prawns
Ginger
Garlic
Brandy

Sauce:
Ketchup
Oyster Sauce
Chilli Sauce
Soy Sauce
Cooking Wine
Salt
Brown Sugar
Black Pepper

All that you have to do is to fry the prawns in chopped garlic and ginger, when it's almost cooked, add brandy for flavor, reduce water level then add the sauce to the prawn, mix well and reduce until it is thick enough to coat the prawns.

Easy enough right?! It's definitely worth trying. (^^)b


コメント

  1. ryuji_s1 | URL | .FTrCIao

    ukishimaさん
    新年おめでとうございます。

    今年も宜しくお願いいたします。

  2. ukishima | URL | -

    >ryuji_s1さん、
    あけましておめでとうございます。
    今年も宜しくお願い致します!m(__)m

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