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タイ料理@ホーム / Green curry and Tom Yum Kung @ home

2008年11月15日 01:58

Did I mention I took a this cooking class back in the summer?
I now have a collection of good and authentic recipes for the basic stuff and I've been itching to make some.

So the other day I made Tom Yum Kung and Green Curry at home.
Easy stuff and it taste so good.
Not like drinking sugar syrup when you eat out here in the US. They just put too much sugar in everything...

I saved up a lot of shrimp shells from before and made some shirmp broth with it. Then mixed with chicken broth to make the soup base more flavorful. Worked out perfectly!

Hubby loved the tom yum kung and he wanted more. I loved it too! Oh by the way, I asked my instructor back then whether they use tomato in their tom yum kung, he said it's not common. Probably a Vietnamese style. So I guess the ones I've had in Hong Kong was like california roll to Japanese people (not authentic but still not bad. heehee)
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I used chicken and eggplant in my green curry. It was great! And I still have some more for lunch today. Hubby isn't a big fan of it cuz' it's not spicy enough.
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夏にタイ料理を習いに行って来た以来ずっと作ってみたかった。
この前やっと家で本格的なタイ料理を食べることができて嬉しかった。
アメリカのタイ料理は甘過ぎて食べれないです。こうやって外に行かなくてもちゃんとしたものを作れると本当にいいですね。

今回はスープとグリーンカレーを作りました。
旦那はtom yum kungが大好きでまた作ってほしいと言ってました。
でもグリーンカレーの辛さはちょっといまいちなので普通だと言われちょっと残念。まぁ前からグリーンカレーがまぁまぁだったからね。
今度もっとパンチがくるカレーを作ってあげなくちゃ・・・でも、それはインドカレーになるかね?


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