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パセリクッキー / Parsley Cookies

2006年11月15日 18:16

今日風邪で喉の痛みがひどくて大変だった。
お昼のお粥を食べてから薬を飲んで、本を読んだりしたら寝てしまった。
起きたらもう4時過ぎ。

ずっとなにもしないのもあれだから、思い切って簡単なものでも作ろうと思い付いた。

前テレビでパセリクッキーを見たのでパセリを買ってきた。まだ使ってないな~と思い出した。インターネットでサーチしても、ほとんどのパセリクッキーがなぜかペット用。

人間用のパセリクッキーってないんだ。。。ていうか、自分で考えないといけない。

というわけで、これを私流で作ってみました。

20061115parsleyCookie.jpg


薄いクッキーなので、いつものクッキーよりもバターが少ない。でも、その代わりに砂糖がいっぱい。(^^;;
パセリいっぱい入れてるけど、そんなにくせがなくて美味しいと思いますが・・・

作り方:
薄力粉・・・・30g
砂糖・・・・・75g
塩・・・・・・1g
卵白・・・・・60g
バター・・・・25g
バニラエッセンス・・適量
アーモンドダイス(or スライス)・・・・・70g
パセリ・・・・・・・適量

①バターを溶かす
②薄力粉を篩う
③新鮮なパセリ(お好みの量、色で決めればいいと思う)と半分の卵白と一緒にミキサーで混ぜておく
④ボウルに篩った小麦粉、砂糖、塩を混ぜる
⑤④に③と残った分の卵白を加え、ホイパで混ぜる、バニラもここで入れる
⑥①を⑤に加え、滑らかになるまで混ぜる(ここで混ぜすぎたらグルテンができるので要注意)
⑦常温でしばらく休ませる
⑧オーブンを200℃に予熱しておく
⑨バターを塗った(くっ付かないべイキングペーパーもいいよ)バイキングシートにスプーンで生地を落とす
⑩水でぬらしたフォークで生地を薄く丸いに伸ばす(好きな大きさでよいでしょう)
⑪オーブンでいい色になるまで焼く(約10分ぐらいかな)
⑫焼き上がりすぐシートから外して冷やす(柔らかいうちにフラットのところにするか、型に入れてカールの形にするのもよい)

喉痛いのでまだ味見で一枚しか食べてないけど、色も鮮やかで結構いい出来だと思っています。

是非試してみてください~♪



Sick at home (well, I'm home everyday anyway) and having nothing to do, I slept till 4pm after taking some medication.

Feeling a bit tired but thought it would be better to make something than sitting around doing nothing. So I recalled the parsley cookies I saw on TV the other day.

Actually I got some fresh parsley for 100yen the other day. Gotta use it before it rots.

I tried to look for a good recipe on the internet but somehow all parsley cookies recipes I saw on the internet are for pets. I wonder why...

So I kinda created my own based on some basic recipes I have at home. Here is how to make it.

Ingredients:
All purpose flour・・・・30g
Sugar・・・・・75g
Salt・・・・・・1g
Egg white・・・・・60g
Non salted butter・・・・25g
Vanilla Essence
Almond dice (or slice if you have it)・・・・・70g
Fresh parsley・・・・・・about 10g

1) Sift flour, set aside
2) Melt butter
3) In a bowl, mix sifted flour, sugar, and salt
4) Blend parsley and half of the egg white in a mixer
5) Pour 4) and other half of egg white into 3) and mix well
6) Add melted butter to 5) and mix until smooth
7) Add butter to mixture
8) Add almond to 7), let rest at room temperature
9) Preheat oven to 200degrees (Celcius)
10) Drop mixture on buttered baking sheet (or line with non-stick baking paper) and spread it into thin circles with a wet fork (so that mixture won't stick to the fork)
11) Bake until it's slightly brown on the outside. Approximately 10 minutes or so.
12) Remove from baking sheet while it's still hot and soft. Put cookies upside down on a curled mold or flat surface. Let cool.

I personally liked it though I only had 1 so far. Let me know how you like it if you ever try making it. (^^)b

ブログランキングやってま~す、よろしくお願いします!
Thank you for supporting my blog!! (^-^)/


コメント

  1. みんりん | URL | xsUmrm7U

    これ、パリパリしていてとってもおいしそうです。
    チュイールのようなクッキーになるのかな??
    ティータイムに食べたいわ♪
    きっと、止まらなくなっちゃいそうです!

  2. ukishima | URL | -

    >みんりんさん、
    よくご存知で!まさにチュイルです。(^^)b
    アーモンドスライスがあったらもっと薄くできたが、ダイスはこれで限界だった。
    でも以外といけます!ちょっと嬉しかった。

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